Konyhavarázs

Guacamole házi tortilla chips-szel

Konyhavarázs

A guacamole avokádóból készült mexikói (azték) mártogatós. A spanyol conquistadorok kedvelték meg és hozták át Európába. Pillanatok alatt elkészíthető, egyetlen titka a tökéletesen érett avokádó. tovább ›

Egres, egres, egres!

Konyhavarázs

Az egres (köszméte) egy igazi túlélő cserje, Skandináviától egészen Marokkóig előfordulnak Európában termőhelyei. Hegyes tüskékkel borított száron, kerekded vagy szív alakú levelei alatt borsónyi, vagy akár kisebb diónyi méretű gyümölcsök lapulnak.  

  tovább ›

Sonkás fánk recept

Konyhavarázs

A street foodban az egyik legjobb dolog, hogy teljesen szabadjára engedheted a kreativitásod. Lehetőséged nyílik hagyományos ételek újragondolására, különböző nemzeti csemegék vegyítésére. tovább ›

Kalóriaszegény hamburger

Konyhavarázs

A hamburger az egyik legtipikusabb street food. Népszerűsége titka, hogy gyorsan elkészíthető, nem igényel különleges hozzávalókat, és nagyon finom. Most egy kalóriaszegény hamburger receptet mutatunk be. tovább ›

Gyerekkedvenc: joghurtból fagyi!

Konyhavarázs

Váratlan gyerek látogatók, és nincs semmi édesség, amivel meglephetnéd őket? A joghurt fagyit garantáltam imádni fogják, ráadásul könnyen variálható aszerint, amit épp a hűtődben találsz. A vidám színű pálcikás jégkrémekkel biztos lesz a siker a nyári melegben! tovább ›

Mire jó a kókuszolaj?

Konyhavarázs

Már használod sütés-főzéshez? Még nem is hallottál arról, mire jó? A kókuszolajjal készített ételekkel tehetünk a tartós karcsúságért is, a paleo ételeknek is alapvető alkotóeleme. Minden, amit a kókuszolajról tudnod kell! tovább ›

Itt az eperszezon!

Konyhavarázs

Turmixolva, tortadísznek, pezsgővel és tejszínhabbal, vagy csak magában: itt az eper! Miért a legjobb választás az eper? Rendkívül ízletes, egészséges, alacsony kalóriatartalmú gyümölcs. tovább ›

Fakanállal a tiszta főzőlapért

Konyhavarázs

Kifutott a forró víz vagy tej, mert egy pillanatra elfordultál a tűzhelytől? Csupán egy fakanál kell ahhoz, hogy ez többször ne forduljon elő! Egy egyszerű trükkel megelőzhetjük a tűzhelytakarítást: elég keresztbe fektetni egy fakanalat a lábos tetején, és a forró étel nem tud kifutni.

  tovább ›

A tökéletes szuflé

Konyhavarázs

A szuflé (magyarul felfújt) lelke a levegő. A francia eredetű szuflé (soufflé) – vagyis felfújt – tipikus vendégváró finomság, amelyet néhány hozzávalóból elkészíthetünk. Az alapja  tojássárgájával kikevert massza, amelyet kemény habbá vert fehérjével lazítunk.

  tovább ›

Spenótos szuflé edami sajttal

Konyhavarázs

Egy igazán könnyed zöldséges ételre vágysz? Próbáld ki a spenótos szuflét, amely lágyságát fenséges edami sajtnak köszönheti. Electrolux sütővel a kényes szuflé sem fog rajtad kifogni! tovább ›