A remek receptet ezúttal a Street Kitchen jól ismert bloggere, Fördős Zé hozza el nekünk, akit már jól ismerhetünk az egyszerű, ám annál nagyszerűbb megoldásairól.
Ez a remek tésztaétel biztosan jóllakat majd minden éhes szájat anélkül, hogy túlzásba kellene vinni a főzőcskézést. A titok csupán a felkészülés és a jó szervezés.
Stoppereket elő, induljon a visszaszámlálás!
Hozzávalók: 6 gerezd dundi fokhagyma, 1 pici piros chili paprika, 250 g papardelle tészta (a legjobb választás a friss tészta), 5 nagyobb koktélparadicsom, só, bors, bazsalikom
Fogd a fokhagymákat és szeleteld fel őket, majd 2/3-ukat kevés olajon pirítsd aranybarnára a chili kíséretében.
Közben tedd a tésztát lobogva forró vízbe.
Felezd el a paradicsomokat és add a fokhagymás olajhoz. Mikor kezdenek összeesni tégy a serpenyőbe egy keveset a tészta főzőlevéből. Sózd, borsozd és add hozzá a maradék fokhagymát.
Mielőtt még teljesen megfőne a tészta vedd ki a főzővízből és csepegtetés nélkül add a paradicsomos szószhoz ( a maradék pár perc alatt épp megfelelővé válik majd az állaga és a rajta maradt víz varázsolja majd krémes állagúvá a fogást). Keverd össze nagy mozdulatokkal a tésztával és már kész is a villám finomság, tálalhatsz!
Hol is járunk a stopperrel? Ugye még nem telt le a 10 perc?
Nos már csak annyi van hátra, hogy a tányérra halmozd, meglocsold egy kevés olíva olajjal, szórj rá egy gondolatnyi parmezánt és egy leheletnyi frisse őrölt borsot.
Íme a villámgyors, ízletes, laktató vacsora, ami életet menthet egy hosszú nap után. Jó étvágyat kívánunk!