A creme brulee nehézsége éppen az egyszerűségében rejlik: ha bármit elrontanak a készítése során, az egész desszert szétesik, és nem lehet helyrehozni. Mit lehet elrontani?
tovább ›
Bár mindig örömmel népszerűsítjük a hazai zöldségeket, gyümölcsöket, de a banán egészen egyszerűen nem hagyható ki a tél gyümölcsei közül. Itt a banánszezon, a hiperek és szuperek gyümölcspultjain megjelentek a banánfürtök.
tovább ›
Egy vízforraló mindenre képes jóbarátod lehet a konyhai munkálatoknál. Ha ráadásul az Expressionist vadonatúj fejlesztésű vízforralóját választod: mindig lesz, aki a kezed alá dolgozzon!
tovább ›
A gasztronómiai hagyomány szerint a firenzei Medici Katalin szakácsának köszönhetően terjedt el Franciaországon keresztül egész Európában a spenót és az articsóka is.
Vajon jó még a hűtőben hetek óta álló tojás? A tesztek szerint 7,2 fok felett a tojások átlagosan 4 hét után kezdenek megromlani. Ha határesettel állunk szemben, leginkább a szemünkre és az orrunkra hagyatkozhatunk.
Az Electrolux gasztrobloggere egy ízletes zöldséglekvár készítését mutatja be videóreceptjében. Tarts velünk és megmutatjuk, hogyan készül a paprikalekvár!
tovább ›
Egyes szakértők szerint paradicsomlevet naponta kellene fogyasztanunk, immunrendszerünk energiaitalaként. Megtisztít, erőt ad, vitalizál, gyógyítja a májat és a sebeket.
tovább ›
Az „Egy falat inspiráció” sorozatban most a habkönnyű túrógombóc receptjét mutatja be az Electrolux vloggere. Vigyázat! A túrógombóc mákkal megbolondítva egyszerűen fenséges.
tovább ›
Minden háziasszony és házigazda réme a vörösbor, ami tönkretehet egy tökéletesen hófehér takarót, divatos díszpárnát vagy pótolhatatlan, hímzett terítőt. Hogyan távolítsd el a féltett darabokról a vörösborfoltot? Easy tipp a megoldás!
tovább ›
Szeretnél egy igazi, hűsítő levest a nagy hőségben? Amit ráadásul főzni sem kell? A gazpacho paradicsom alapú, nyers zöldségleves. A spanyol (andalúziai) konyha készítménye, amelyet hidegen tálalnak. Íme a recept!
tovább ›