Az alma igazi őszi slágergyümölcs: mindegy, hogy almáspite, almasaláta, almarózsa vagy sült almakarikák. A sült almakarika az egyik legegyszerűbb és a legegészségesebb elkészítési módja az almának, melyet gyermekeinknek is bátran adhatunk. Mivel az alma önmagában is édes, ezért hozzáadott édesítőszer vagy cukor nélkül is remek csemege lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Számtalan recept létezik a legjobb sült almaszeletek elkészítésére, de megéri kísérletezni! Van, aki a cukrozott, fahéjas karikákra esküszik, mások szerint viszont a mézbe-citromba áztatott almakarikák a legízletesebbek. Abban viszont mindenki egyetért, aki valaha kóstolta ezeket a finomságokat, hogy egyszerűen nem lehet abbahagyni a lakmározásukat, ha egyszer elkezdtük.
A háziasszony öröme azonban ritkán maradéktalan, ha almakarikákról van szó. Ugyanis a család pillanatok alatt eltüntetni a finom a falatokat, s míg ők a nassolás fáradalmait pihenik, a szakács nekiállhat a legkevésbé örvendetes feladatnak: a sütő tisztításának. Abban azt hiszem megegyezhetünk, hogy mindegy, hogy almát vagy tököt sütünk, és nem számít mennyire vagyunk óvatosak és körültekintőek, olyan nincs, hogy a sütő tiszta maradna egy-egy vasárnapi ebéd elkészítése után. Ha pedig a máz vagy a cukros szirup csöppen le a sütőben, jaj nekünk. A máz olyan intenzíven odaég, hogy a délutánt azzal tölthetjük, hogy sütőnket próbáljuk szalonképes formába hozni - egészen a következő sütésig, amikor minden kezdődik elölről.