Az egészséges finomság: sült almaszirom

Kategória: Konyhavarázs
2015.11.03. 10.38 | Módosítva : 2015.11.19. 10.14

Az alma igazi őszi slágergyümölcs: mindegy, hogy almáspite, almasaláta, almarózsa vagy sült almakarikák. A sült almakarika az egyik legegyszerűbb és a legegészségesebb elkészítési módja az almának, melyet gyermekeinknek is bátran adhatunk. Mivel az alma önmagában is édes, ezért hozzáadott édesítőszer vagy cukor nélkül is remek csemege lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


Számtalan recept létezik a legjobb sült almaszeletek elkészítésére, de megéri kísérletezni! Van, aki a cukrozott, fahéjas karikákra esküszik, mások szerint viszont a mézbe-citromba áztatott almakarikák a legízletesebbek. Abban viszont mindenki egyetért, aki valaha kóstolta ezeket a finomságokat, hogy egyszerűen nem lehet abbahagyni a lakmározásukat, ha egyszer elkezdtük.

A háziasszony öröme azonban ritkán maradéktalan, ha almakarikákról van szó. Ugyanis a család pillanatok alatt eltüntetni a finom a falatokat, s míg ők a nassolás fáradalmait pihenik, a szakács nekiállhat a legkevésbé örvendetes feladatnak: a sütő tisztításának. Abban azt hiszem megegyezhetünk, hogy mindegy, hogy almát vagy tököt sütünk, és nem számít mennyire vagyunk óvatosak és körültekintőek, olyan nincs, hogy a sütő tiszta maradna egy-egy vasárnapi ebéd elkészítése után. Ha pedig a máz vagy a cukros szirup csöppen le a sütőben, jaj nekünk. A máz olyan intenzíven odaég, hogy a délutánt azzal tölthetjük, hogy sütőnket próbáljuk szalonképes formába hozni - egészen a következő sütésig, amikor minden kezdődik elölről.

 

De szerencsére ma már erre is van megoldás a pirolitikus sütőknek köszönhetően! Ilyen például a Electrolux EOC5651BOX beépíthető sütő, mely pirolitikus kialakításának köszönhetően nem igényel hosszú órákig tartó súrolást minden sütés után. A pirolitikus sütők magát a hőerőt használják ki a tisztításra. Az öntisztító rendszer bekapcsolásakor a belső tér rövid időn belül eléri az 500° C hőmérsékletet, amelynek hatására a zsír és az egyéb szennyeződés szó szerint elhamvad. A tisztítási folyamat maximális biztonság mellett történik és a folyamat végén elég egy nedves kendővel áttörölni a sütő belsejét.

Az Electrolux EOC5651BOX sütő egyébként 74 literes sütőtérrel rendelkezik, továbbá elektronikus időzítéssel, digitális órával felszerelték, így egészen biztosan nem fogjuk elégetni a vasárnapi ebédet! A süllyesztett húshőmérő, a sütési idő kijelzés, a biztonsági kikapcsolás és a sütési táblázat pedig minden háziasszony számára hatalmas segítség az ételek elkészítésénél.