Szárítsunk gyümölcsöt az adventi koszorúra!

Kategória: Konyhavarázs
2015.11.09. 08.54 | Módosítva : 2015.11.19. 10.20

Az otthon készített adventi koszorúk nem csak remek kikapcsolódást jelentenek az egész családnak, hanem meghitt hangulatot is csempésznek az otthonunkba! A legkézenfekvőbb és környezetbarátabb megoldás az ünnepi dekorációhoz a szárított gyümölcs, mely remekül mutat az adventi koszorún vagy a karácsonyfán, sőt, szép ajtódíszeket, asztali dekorációkat is készíthetünk belőle.

Illatos és természetes szárított narancs-, citrom-, vagy alma karikát sok helyen árulnak irreálisan magas áron, ráadásul ezek többsége már nem is friss, illatukat, színüket vesztették! Így hát érdemes házilag szárítani a dekorációnak szánt gyümölcsöket!

Hogyan fogjunk hozzá? Először is, ha a szárításhoz vásárolunk mondjuk narancsot, figyeljünk arra, hogy a gyümölcs tömör legyen, kemény és vékony héjú. Minél élesebb késsel vágjunk 3-4 milliméter vastag szeleteket a narancsból. Fűtésidényben a radiátoron is szétteríthetjük, ám ebben az esetben ki kell várnunk, míg szépen lassan kiszikkadnak, esetleg nyomot hagynak maguk után a radiátoron. A narancskarikák nem csak koszorún, de natúr raffiára kötve a karácsonyfán is jól mutatnak, ám felhasználhatók szalagra fűzve függő ablakdíszként is.

Ha pedig azt szeretnénk, hogy ne égjenek oda, és ne is kelljen túl sokáig várni arra, hogy elkészüljenek, akkor válasszuk az Electrolux EOG2102BOX beépíthető sütőt, mely légkeveréses funkciójával garantálja a sikert. A rácsra helyezve szárítsuk a gyümölcsöket a gyorsaság és a kényelem érdekében. Így néhány óra alatt elkészülnek a gyümölcskarikák és már indulhat is a közös dekorálás! Sütés esetén a legjobb egyébként, ha szeletenként kiterítve légkeverős funkción 50-60 fokon szárítjuk. Az Electrolux EOG2102BOX beépíthető sütő nagyméretű sütőtere és mechanikus percszámlálója is segít, hogy minden zökkenőmentesen menjen sütés közben, a könnyen tisztítható sütőtér pedig megkönnyíti az esetleges szennyeződések gyors és hatékony eltüntetését. Sütési funkciói között megtalálhatóak az alsó sütés és a légkeveréses sütés és kiolvasztás, valamint a grill + forgónyárs is.