Kerti Party ON

Kategória: receptek
2016.07.04. 17.03 | Módosítva : 2016.07.05. 08.41

1 csillagfényes este.1 kert. Néhány óra előkészület és sok-sok jóbarát: máris indulhat a kerti party.  Ahhoz, hogy remek legyen a hangulat, nem kell más, mint jó idő és egy Electrolux-hűtőszekrény. Cikkünkből kiderülnek a részletek!


A kerti party kellemes  nyár esti elfoglaltság. Mutatunk két tökéletes receptet, amivel garantált sikered lesz!

Grillezett padlizsánisaláta, 4-6 főre
A grillezett padlizsánsaláta tökéletes köretként, de fő fogásként is, ráadásul hidegen és melegen is  fogyasztható.

Hozzávalók

2 db kisebb padlizsán  
4 evőkanál olívaolaj     
1 fej  lilahagyma     
fél fej radicchio saláta    
120 g bivalymozzarella    
pár csipet oreganó és kakukkfű     
100g fekete olajbogyó, kimagozott    
 fél citrom finomra reszelt héja     
10 levélke bazsalikom

A padlizsánt hosszában 1 cm-es szeletekre vágjuk és a szeleteket megforgatjuk 2-3 evőkanál  olivaolajban. A grillrácson mindkét oldalukat 2-5 percig sütjük. Sóval és borssal ízesítjük. A radicchiot és a lilahagymát is meggrillezzük. Az összes zöldséget egy tábla halmozzuk és a bivalymozzarellát apró darabokra tépjük. Megszórjuk oreganóval és kakukkfűvel, hozzáadjuk az olajbogyót, a reszlt citromhéjat és a bazsalikomot. A salátát meghitjük extra szűz olivaolajjal.  

Grillezett őszibarack, 4-6 főre

Hozzávalók
6 nagy fehér őszibarack
1 vaníliarúd
6 teáskanál porcukor
200ml grappa vagy brandy
6 evőkanál mascarpone

Az apróra vágott vaníliarudat mozsárban összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot és összekeverjük.   Az őszibarackokat megfelezzük, a magházat eltávolítjuk. Mghintjük a vaníliás cukorral és beáztatjuk az Electrolux hűtőszekrényben jól lehűtött grappával. Hagyjuk ázni néhány percig. Enyhe parázs fölött grillezzük meg. Néhány kiskanál mascarponeval tálaljuk.