1 csillagfényes este.1 kert. Néhány óra előkészület és sok-sok jóbarát: máris indulhat a kerti party. Ahhoz, hogy remek legyen a hangulat, nem kell más, mint jó idő és egy Electrolux-hűtőszekrény. Cikkünkből kiderülnek a részletek!
A kerti party kellemes nyár esti elfoglaltság. Mutatunk két tökéletes receptet, amivel garantált sikered lesz!
Grillezett padlizsánisaláta, 4-6 főre
A grillezett padlizsánsaláta tökéletes köretként, de fő fogásként is, ráadásul hidegen és melegen is fogyasztható.
Hozzávalók
2 db kisebb padlizsán
4 evőkanál olívaolaj
1 fej lilahagyma
fél fej radicchio saláta
120 g bivalymozzarella
pár csipet oreganó és kakukkfű
100g fekete olajbogyó, kimagozott
fél citrom finomra reszelt héja
10 levélke bazsalikom
A padlizsánt hosszában 1 cm-es szeletekre vágjuk és a szeleteket megforgatjuk 2-3 evőkanál olivaolajban. A grillrácson mindkét oldalukat 2-5 percig sütjük. Sóval és borssal ízesítjük. A radicchiot és a lilahagymát is meggrillezzük. Az összes zöldséget egy tábla halmozzuk és a bivalymozzarellát apró darabokra tépjük. Megszórjuk oreganóval és kakukkfűvel, hozzáadjuk az olajbogyót, a reszlt citromhéjat és a bazsalikomot. A salátát meghitjük extra szűz olivaolajjal.
Grillezett őszibarack, 4-6 főre
Hozzávalók
6 nagy fehér őszibarack
1 vaníliarúd
6 teáskanál porcukor
200ml grappa vagy brandy
6 evőkanál mascarpone
Az apróra vágott vaníliarudat mozsárban összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot és összekeverjük. Az őszibarackokat megfelezzük, a magházat eltávolítjuk. Mghintjük a vaníliás cukorral és beáztatjuk az Electrolux hűtőszekrényben jól lehűtött grappával. Hagyjuk ázni néhány percig. Enyhe parázs fölött grillezzük meg. Néhány kiskanál mascarponeval tálaljuk.