Alma, fahéj, mascarpone: Fördős Zé gyors fahéjas-almás csigáival gyorsan készíthetünk egy garantáltan ízes finomságot. Az Electrolux sütőnek köszönhetően pedig garantált a tökéletes sütés!
Hozzávalók:
270 g friss vajas, leveles tészta
2 db alma
4 ek fahéjas cukor
1/2 citrom leve
20 g vaj
90 g krémsajt
2 ek tej
50 g porcukor
Elkészítés:
Az almákat kimagozzuk, félbevágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket egy tepsin elrendezgetjük, meglocsoljuk egy félbevágott citrom levével, majd egyenletesen megszórjuk a fahéjas cukorral. Electrolux gőzsütőben 5 percig pároljuk magas gőztartalmú programon. Az így előkészített almát hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Kiterítünk egy leveles tésztát, és a kihűlt fahéjas almát egyenletesen elosztatjuk rajta. A tésztát a szélesebbik oldala mentén szorosan feltekerjük és egy éles késsel 12 egyenlő részre vágjuk. Egy muffinformát kivajazzuk és elhelyezzük benne az almás tésztatekercseket. 200 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük. A mascarpones cukormázhoz a mascarponét egy tálban habverővel kikeverjük a porcukorral és a tejjel. Acukormázat a kicsit kihűlt csigákra locsoljuk tálalás előtt.
Hogyan sül tökéletesre a fahéjas-almás csiga tésztája?
Ha a gőzpárolást a hagyományos forró levegős sütéssel kombináljuk, kb. 20%-kal rövidebb idő alatt elkészülnek a finomságok, és sokkal finomabbak is lesznek. A kombinált (gőz+forró levegő) programmal felejthetetlen felfújtakat, pástétomokat és kenyereket is süthetünk.
Az Electrolux kombinált sütők nagy sütőterében erős ventilátor keringeti a forró levegőt, ezért a sütemény minden része egyenletesen sül meg. Az
Electrolux EOA45555OX beépíthető sütőben például egészen biztosan gyönyörűek lesznek a csigák. Ebben a sütőben a PlusSteam funkció biztosítja, hogy a forró gőznek köszönhetően a házi kenyér színgazdag, fényes külsővel, ropogós héjjal és omlósan lágy béllel készül el.