Gyorsan szeretnél finom vacsorát készíteni? A gőzben sült lazac receptjével biztos sikert aratsz. Szép színek, finom ízek, nem is kell ennél több. A tökéletes eredményt a gőzprogram garantálja.
Hozzávalók
800 g filézett lazac
1 db narancs
2 db répa
500 ml narancslé
100 ml balzsamecet
1 tk. cukor
1 tk. vaj
100 g kecskesajt
1 tk. kakukkfű
só, bors
Elkészítés
Sütési idő: 20 perc
A répák hámozásával és felkarikázásával kezdünk, majd egy lábasba öntjük cukorral együtt a narancslevet és a balzsamecetet és megfőzzük a keverékben a répát. Amikor elkészült, szűrjük le a főzetet és tegyük félre a főtt répakarikákat. Miután cikkekre bontjuk a naracsot, előkészítjük a lazacot is. A lazacot sózzuk és borsozzuk, majd sütőtepsibe tesszük a megpárolt répával és narancsdarabokkal. Beállítjuk a sütőt Vital gőzprogramon 70 °C-ra. A maghőmérőt beleszúrjuk a lazac közepébe, és 53 °C-ra állítjuk. A lazacot kb. 20 perc alatt süssük készre.
Tálaláskor halmozz a tányérra néhány darab párolt répát és a megsült narancsdarabokat. Morzsolj rá kecskesajtot és friss kakukkfüvet. Testes fehérborral kísérve tökéletes vacsora!
Markabolt.hu Tipp: Az AEG gőzsütőkben a Vital program kifejezetten zöldségek, köretek vagy hal gőzöléséhez. Való, gőzben gazdag sütési program. Ilyen programot találsz például az
AEG BSK999330M beépíthető sütőben is.