Forró csoki pálcikák Fördős Zétől

Kategória: receptek
2016.11.12. 11.50 | Módosítva : 2016.11.24. 11.26

Utálod  hideg, nyirkos időt? Kuckózz be a kedvenc foteledbe egy bögre forró csokoládéval és feledkezz meg a kinti cudar szélről! Zé ismét egy pofonegyszerű recepttel és ínycsiklandó édességgel lep meg minket.

A házi, általad készített forró csokoládé utánozhatatlan. Hiszen pontosan olyan ízkombinációval kényezteti ízlelőbimbóidat,  nem Most megmutatjuk, hogyan készíthetsz el egyszerre egy tucat forró csokit előre. Mivel fapálcikákra kerülnek a csokoládé tömbök, így amikor megkívánod, csak előveszel  egyet a hűtőből és felolvasztod forró tejben. Készülhet étcsokoládéból, tejcsokoládéból fehércsokoládéból is, ízlés szerint szórhatjuk meg különféle magokkal, gyümölccsel, fűszerekkel.

Hozzávalók (kb. 14 db-hoz):

    250 g étcsokoládé
    250 g tejcsokoládé
    14 db pálcika
    jégkocka tartó
    ízesítésként: reszelt narancshéj, fahéj, jégcukor, fehércsokoládé darabkák, chili pehely, karamell darabkák

Elkészítés:

A csokoládékat külön-külön vízgőz fölött felolvasztjuk, majd egy jégkockatartóba kanalazzuk, úgy, hogy némelyiket félig étcsokoládéval, félig tejcsokoládéval, némelyiket teljesen étcsokoládéval vagy tejcsokoládéval töltjük. Ügyeljünk arra, hogy tele legyen minden jégkocka tartó rekesz. Egy késsel húzzuk le a felesleget róla, és szórjuk meg ízlés szerint fűszerekkel, cukorkával, gyümölccsel. Hagyjuk kissé megdermedni, majd mindegyikbe szúrjunk 1-1 pálcikát. Hűtőben hagyjuk őket teljesen megdermedni, majd szedjük ki őket a formából, és felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben. Amikor forró csokira vágyunk, akkor egy bögre tejet felmelegítünk, majd elkeverünk benne egy házi forró csoki pálcikát. Ha esetleg édesebben szeretjük, akkor egy kis mézet vagy cukrot adhatunk még hozzá. Melegen fogyasztjuk.

 
Márkabolt Tipp: A hatalmas kapacitású Electrolux EN3854MFX szabadonálló hűtőgépben egészen biztosan lesz helye néhány tucatnyi forró csoki pálcikának. A kombinált hűtőgép 265 l-es hűtőtere kényelmes és biztonságos elhelyezést biztosít a nagybevásárlás, a több napra előre főzés esetén is. Az általunk készített termékvideóban bele is kukkanthatsz a hűtőbe!