Vakítóan fehér ruhák? Így csináld!

Kategória: Mosómasa
2015.11.10. 11.48 | Módosítva : 2015.11.20. 08.17

Szeretnéd, ha fehér ruháid megőriznék eredeti színüket? Néhány egyszerű házi praktika segítségével könnyen megelőzheted, hogy világos ruháid elszürküljenek! Ráadásul még külön kiadásba sem kerül, hiszen minden megtalálható hozzá a konyhádban vagy éppen a gyógyszeres szekrényedben! Nézd csak!

A következő jól bevált módszerek, bármelyike megoldás lehet, ha szeretnéd, hogy ami fehér, az az is maradjon! Az egyik legjobb és legolcsóbb megoldás, ha szódabikarbónát használsz! Hogyan? Áztasd a ruhákat 2,5 dl szódabikarbóna és 4 liter víz keverékébe. A szódabikarbóna egyébként a takarítás során is remekül használható. Hagyd a ruhákat ázni egy kicsit, majd öblítsd át őket! Az eredmény: vakítóan fehér ruhák! Ha hiszed, ha nem, az Aszpirin is csodákra képes – nem csak fejfájás esetén! Áztasd a ruhákat forró vízben, melyben előzőleg feloldottál 5 (egyenként 325 mg-os) Aszpirintablettát. Ha nem szeretnél gyógyszert használni mosószer gyanánt, kipróbálhatod a mindenre jó ecetet is. Méghozzá a következőképpen: önts 2,5 dl étkezési ecetsavat a mosógép öblítőprogramjához és így öblítsd át a színe vesztett fehér ruháidat!

Ha pedig fehér ruháid már visszanyerték újkori színüket és szeretnéd, ha sötétebb ruháid sem fakulnának ki, csak a konyháig kell menned; fekete ruhák esetében ugyanis nem kell mást tenned, csak az öblítéshez használj 2 csésze lefőzött kávét vagy teát.

Sok esetben azonban azért maradnak foltosak a fehér ruhák, mert a mosógép nem végzi megfelelően a munkáját – ránk hárítva így az áztatás és a kézi mosás okozta fáradalmakat. Azonban az Electrolux EWT1376HLW felültöltős mosógépben nem fogsz csalódni! Fontosabb programjai között ugyanis megtalálhatóak a pamut, a gazdaságos, a kímélő, a takaró, a farmer, a gyors, a sport, a gőz frissítés, a műszál, a gyapjú plus, a pamut gőz és a műszál gőz is. A pillanatmegállítás, az inverter motor, az áramszünet memória funkció és a közepes LCD-kijelző piktogramokkal és érintőkapcsolóval valamint a Time Manager igazi élvezetté varázsolják a mosást.

Márkabolt Tipp: az Electrolux EWT1376HLW felültöltős mosógép folyékony mosószeradagolóval és gőz programokkal, valamint a késleltetett indítással kikapcsolódássá varázsolja a mosást!