Öblítő – vele vagy nélküle?

Kategória: Mosómasa
2012.06.19. 13.26 | Módosítva : 2012.06.25. 15.24

Szeretnél többet tudni az öblítő használatról? Kétségeid vannak, hogy tegyél-e öblítőt a mosógépbe? Nehéz eldöntened, hogyan illatosítsd a babaruhákat? A márkabolt.hu segítségével az alábbiakban mindenki megtalálhatja a számára legjobb megoldást az öblítő használattal kapcsolatban.

Mint tudjuk, az öblítőtől puhább és kellemes illatú lesz a ruha, ezért is használjuk előszeretettel. A vásárlás során azonban nem árt, ha körültekintőek vagyunk, hiszen egyes termékek árthatnak a ruhának.

Bizonyos öblítők sajnos allergiás tüneteket is okozhatnak. Ilyenkor, állítsd a mosógépet anti-allergén programra. Remek segítőtárs ebben például az AEG Lavamat 85275 XFL jelzésű mosógépe, amit nem csupán inox borítása tesz különlegessé, de anti-allergén programja az egészséget is óvja.  Ha ez sem válna be próbálj ki új márkát, vagy végső esetben teljesen hagyd el az öblítőt. Így nemcsak a bőrödet és ruháidat óvod, de a pénztárcádat is megkíméled.

Így sem kell lemondani az illatos ruhákról. Helyettesítsük az öblítőt 20 %-os ecettel, hígítsuk vízzel háromszorosára, majd illatosítsuk 3-4 csepp illóolajjal. Az ecet élénkíti a színeket, lágyítja a textíliát, fixálja az illóolaj illatát és még a mosógép vízkövesedését is gátolja.

Sokszor okoz bosszúságot a mosógépben maradt öblítőmaradék? A lerakódást megelőzheted az öblítő hígításával vagy a tartály gyakori kitisztításával. Ez a legtöbb AEG mosógépnél már pofon egyszerű, hiszen egy mozdulattal kiszedhető az öblítőtartályt, amit a csap alatt így könnyedén elmoshatunk.

Kisbabád van? Nem kell aggódnod, hiszen a babaruhák tisztításakor sem szükséges öblítőt tenned a mosógépbe. Ha mégis használnál, akkor a szenzitív, babák számára készített változat a legjobb választás.

Sokszor mosol szintetikus anyagot? Bátran használj öblítőt, mert ruháid puhák lesznek és nem töltődnek fel elektromossággal. Vízálló és légáteresztő anyagból készült ruháidat viszont öblítő nélkül mosd.