Nyár, Kánikula, Vasalás - ?!

Kategória: Mosómasa
2012.07.12. 14.17 | Módosítva : 2012.07.12. 14.39

Minden háziasszonyban és agglegényben felmerül a kérdés, muszáj-e kivasalnunk a lassan heggyé növekvő ruha halmot. Hiszen a hőmérő lassan 40ºC fölé kúszik, a szobában pedig még izzasztóbb ilyenkor a forró vasaló mellett ülni. Lássuk a medvét!

Íme néhány tuti tipp, mit tegyünk ilyenkor:
I. Vegyünk ki egy hónap szabit és feledkezzünk el a vasalásról, amíg  megérkezik az enyhülést adó felfrissülés.
II. Vegyük rá a szomszéd nénit, két pusziért cserébe végezze el helyettünk a „nem szeretem” munkát.
Ha ezeket mégsem sikerül tető alá hoznunk, akkor lássuk a vész forgatókönyveket!

Mosás után azonnal tegyünk minden ruhát vállfára. A csipeszt felejtsük el, mert ezek nyomát a legnehezebb eltüntetni a megszáradt ruhákról. A még nedves ráncokat a szokásosnál alaposabban igazgassuk el és simítsuk ki, így a kevésbé kényes darabok vasalásától megmenekülhetünk.

Ha ez sem elég, bízzuk magunkat a technikára! A Márkabolt.hu kínálatában elérhető AEG T96699 IH jelzésű hőszivattyús szárítógép tudja a megoldást. Mosás után tegyük a szárítógépbe a ruhákat.
A szárítógép segít kiválasztani a töltethez illő szárítási beállításokat. A+++ besorolásnak köszönhetően energiatakarékosan, ugyanakkor kíméletesen száradnak majd a ruhák, a szárítógép dobjának változó irányú mozgása pedig gondoskodik a gyűrődésmentességről.
De vissza a vasaláshoz! Válasszuk a hőszivattyús szárítógép vasaláskönnyítő programját! A beépített nedvességérzékelő épp akkor fogja leállítani a programot, mikor a ruhák vasalása a legkönnyebb. Így értékes perceket és jó néhány Celsius fokot is spórolunk, hiszen a vasalót elég alacsonyabb hőmérsékletűre állítani és a gőzfunkcióra sem lesz szükség.

Ha még ez sem meggyőző, akkor eláruljuk, a szárítógép nem csak a száradást segíti és a meleget enyhíti, de a ruhák színét is védi. Az ok egyszerű: többé nem fogjuk kint felejteni a tűző napon a ruhákat. Biztosan veled is előfordult már egy-egy reggeli teregetés és az egész napos munka után,  mire összeszedted volna kedvenc darabjaidat a színük már nem volt a régi, mivel a nap -ahol érte- bizony kiszívta.

+1 Tipp: ha úgy érezzük, hogy ruháinkat csak a gyűrődések eltüntetése végett dobnánk be a mosógépbe, most inkább ne tegyük. Válasszuk inkább az AEG szárítógépének gyűrődésmentesítő programját és frissítsük fel ruhatárunkat pár perc alatt.

Találd meg Te is nyári segítőtársad a Márkabolt.hu kínálatában és lépj be az AEG szárítógépek világába!