Mosógéptisztítás kezdőknek és haladóknak

Kategória: Mosómasa
2015.07.02. 20.45 | Módosítva : 2015.07.02. 22.08

Sokaknak talán nem is olyan magától értetődő, hogy bizony időről időre a gépet is ki kell takarítani, hogy az a maximális teljesítményét nyújthassa a tisztítás során.
Ehhez csupán egy kis odafigyelésre és néhány havonta egy plusz „mosásra” lesz szükség.
Először is fontos, hogy az öblítő tartályát mindig tartsuk tisztán, ne hagyjuk, hogy a maradékok odaszáradjanak. Így egyrészt a látvány is kellemesebb lesz, ha felnyitjuk a gépet és a penészgombáknak sem hagyunk esélyt a megtelepedésre és ruháink is illatosabbak lesznek. A dolog pofon egyszerű.
Ha látjuk, hogy gyűlik az öblítőszer maradék a tartályban, csak kapjuk ki azt a helyéről (ezt egyetlen mozdulattal megtehetjük) és öblítsük el hideg vízzel a csap alatt.
A következő lépés, hogy negyedévente futassunk le egy üres programot, amely során csak egy liter ecetet öntünk a dobba. Ezzel minden nemkívánatos baktériumot eltűntethetünk és ráadásul a vízkövesedést is megelőzzük. Így pedig a mosógép dobja minden alkalommal fényesen fog csillogni.
Ezek a trükkök mind jó szolgálatot fognak tenni a mindennapok során, de ne feledkezzünk el a harmadik praktikáról sem. Rendszeresen tisztítsuk mosógépünk szűrőjét is!
Lehet, hogy elsőre nem is olyan egyértelmű, hogy ezt hol keressük, de a Márkabolt.hu videói ilyenkor is jó tanácsokkal szolgálhatnak. Ügyesen nyissuk ki a fedőburkolatot, csavarjuk ki a gépből a szűrőt és tisztítsuk ki a csap alatt.
Meglepő lehet elsőre, hogy mennyi minden gyűlhetett itt össze a hónapok, esetleg évek alatt. Apró hajcsattok, pénzérmék, hajszálak, a fürdőben elvesztett műtyűrök és persze a ruhákról levált szöszök. Ha pedig ezeket nem ürítjük ki az akár a mosás minőségén gépünk tisztaságán és végső esetben a szerelőtől kapott számlán is könnyen meglátszódhat.
Szóval nincs más hátra mint tisztításra fel, hogy még hosszú évekig élvezhesd mosógéped tökéletes működését!