Jászberényben készülnek a jubileumi porszívó újdonságok

Kategória: Mosómasa
2012.09.06. 16.23 | Módosítva : 2012.09.06. 16.40

Hihetetlen, de immár 100 éve, ahogy az Electrolux megalkotta első porszívóját. Évtizedek munkája, megannyi innovatív megoldás után az egyik legkedveltebb porszívó márka Európában az Electrolux. A 600 főt foglalkoztató jászberényi Electrolux gyárban pedig a legújabb modellek készülnek ezekben a hetekben.

1912-ben az Electrolux életre hívta első porszívóját, a Lux 1-et, mely elődeinél jóval hatékonyabb, kisebb és olcsóbb volt. Persze minden relatív. Ma már szinte elképzelhetetlen, hogy kerekek nélküli, 14 kilós és mai áron számolva közel 400.000 forint értékű készülékeket használjunk! Az első sikerek után, 1921-ben került a boltokba a V Modell, az első igazi háztartási porszívó, mely hengeres formájával, elődeinél kisebb méretével nagy sikert aratott. Ráadásul (a szánkókhoz hasonlóan) már húzni is lehetett. Működésében nem tért el jelentősen napjaink porszívóitól, ám azok az Electrolux szakembereinek köszönhetően napról napra váltak egyre kényelmesebben használhatóvá és környezetkímélőbbé.

A kerekeken guruló porszívókra a 60-as évekig kellett várni, amikor megérkezett a Luxomatic, mely gombnyomásra csévélte fel a vezetéket, jelezte a porzsák telítettségét is. 2001-ben megérkezett minden háziasszony álma, az önműködő, vezeték nélküli robotporszívó, a Trilobite. 2003-ban ismerkedhettünk meg a prémium kategóriás, nagy szívóerejű, halk és könnyen irányítható Electrolux UltraOne-nal, mely 11 országban kapott „Best in Test” minősítést (azaz a legjobbnak bizonyult az összehasonlító teszteken).

És miként kapcsolódik az európai porszívógyártás történetébe Jászberény? 14 éve annak, hogy megnyitotta itt egyetlen európai porszívógyárát az Electrolux, mely idővel stratégiai gyárrá nőtte ki magát. Innen kerülnek a boltok polcaira az Európában kapható közép- és felsőkategóriás porszívók, illetve az újrahasznosított műanyagból készült készülékek is. A magyarországi gyár közel 600 főt foglalkoztat szorosan együttműködve a stockholmi fejlesztési központtal. Jászberényben 5 másodpercenként gördül le a futószalagról egy-egy kész porszívó, melyeknek 99%-a exportálásra kerül a világ 59 országába.

Az Electrolux százéves hagyományai és a folyamatos fejlesztései szellemében készült el a jubileumra két új modellje is. A vezeték nélküli UltraPower egy feltöltéssel akár 60 percig is képes működni, elődeinél lényegesen nagyobb szívóteljesítménnyel.  Az elsőként Japánban debütáló UltraOne mini pedig 4,5 kg-os súlyával, az eddigieknél 30%-kal kisebb méretével és kiváló szívóképességével pedig biztosan villámgyorssá fogja varázsolni a takarítást!

Keresd Te is a hazánkban készülő, legmodernebb technológiájú, halk és egyben környezetkímélő Electrolux porszívókat a Márkabolt.hu kínálatában!