Így marad szép az inox!

Kategória: Mosómasa
2014.02.24. 15.26 | Módosítva : 2014.02.26. 15.18

Rengeteg rajongója van az Electrolux inox szabadonálló készülékeinek. Sajnos, ezek a felületek egy-egy ujjlenyomatot, vízfoltocskát látványosabban megőriznek, mint a megszokott, hófehér felületek. Megmutatjuk, hogy marad tökéletesen tiszta az inox, minden nap.

Az inox igazán elegáns választás. Sok modern enteriőrbe jól illeszthető egy-egy inox háztartási gép.  De mi van, ha sok kéz tapicskolja az inox hűtőszekrény fogantyúit?  A megoldás a mikroszálas törlőkendő. A mikroszálat az 1970-es években fedezték fel, először a ruhaiparban, sportruházatban használták. A mikroszálból készült kelmék formatartóak, könnyűek, nedvszívó képességük rendkívüli, jól moshatóak, könnyen száradnak, hosszú élettartamúak.

A mikroszálas anyagok takarításban való használata kb. 20 éve kezdődött el. Nálunk először brutális áron lehetett hozzájutni, 1-2 éve azonban lehet vásárolni elérhető áron mikroszálas törlőkendőt. Minden gyártó más agyagösszetételre esküszik, találunk 80% polyester és 20% polyamide, 70%-30%-os arányú szálösszetételű kendőket is. A többféle szövési, hurkolási technikának köszönhetően a mikroszálas kendők szinte minden felületen használhatók, és minden vegyszert képesek kiváltani; egyedül azokat a szennyeződéseket nem képes eltávolítani, amelyekhez szerves oldószerre, hígítóra van szükség.

A mikroszál rendkívüli nedvszívó képességgel bír, hiszen a súlyának a 7- szeresét szívja fel (az autók tisztítására is alkalmas törlőkendő változat a  9-szeresét). A mikroszálból készült termékek gyorsan száradnak, harmadannyi száradási idő elegendő, mint a 100%-os pamut kendőknek. A mikrokendők szálai szintetikus anyagból készült fonalak, százszor vékonyabbak az emberi hajszálnál, a legkisebb szennyeződéseket is képesek magukba szívni, mégpedig a szálak közti kapillárisok (hajszálcsövek) segítségével. A legfontosabb jó tulajdonság, hogy takarítás során vegyszer nélkül takaríthatunk, így  jóval kisebb az ökológiai terhelés.  A mikroszálas eszközökhöz nem szükséges (sőt, sok esetben tilos) tisztítószert használni, elég a kendőt bevizezni. A víz fellazítja, a milliónyi kis „hurok és horog" éles éle feldarabolja és foglyul ejti a szennyeződést, amit az anyag magában tart. A parányi elektrosztatikus szálak elektromos töltésük révén mágnesként vonzzák magukhoz a port, a porszemeket az anyag magában tartja. Karc nélkül tisztít, így akár kényes felületeken (legyen az üveg, CD vagy kerámia) és szárazon is használható. A látható szennyeződések mellett a mikroszálas tisztítókendők a felületeken lévő baktériumokat is eltávolítják.

A mikroszálas kendő több szempontból is környezetbarát takarítási eszköz. Megspórolhatod vele az agresszív és erősen környezetszennyező vegyszerek használatát, és kevés vízzel is látványos hatást érhetsz el. A vegyszerhasználat minimalizálásával megkíméled a bőröd, a nyálkahártyád, a légzőszerveid és lakásod levegőjének minőségét is. A szabadonáló elöltöltős AEG inox mosógép, vagy a szabadonálló  AEG inox kombinált hűtőgép  tisztán tartásához elegendő tehát időnként áttörölni a felületet mikroszálas törlőkendővel. Így marad tisztán az inox!

Márkabolt Tipp: Mosáskor ne használj öblítőszert, mert az gyengíti az anyag tisztító tulajdonságait.