Hogyan moss paplant?

Kategória: Mosómasa
2013.06.26. 21.29 | Módosítva : 2013.07.15. 11.34

A pihentető alvás feltétele a kényelmes ágy, a nyugodt környezet és nem utolsósorban a puha, tiszta, illatos ágynemű. Ehhez azonban nem elég a huzatot kimosni. A természetes töltetű ágyneműk ismérve, hogy megfelelő gondoskodás mellett sokáig megőrzik eredeti érzetüket, formájukat és melegségüket. A paplanok, párnák - ha jól gondját viseljük - hosszú idő után is újnak hatnak.

A takarók és párnák rendszeres tisztítása azért különösen fontos, mert az éjszaka folyamán nagy mennyiségű nedvességet szívnak magukba. A nedvesség egy részét az ágyneműben lévő töltet  is felszívja. Ezért laposodik el egy idő után a párna és ezért lesz kevésbé szellőző a takaró.

A paplanok és párnák általában moshatók mosógépben, maximum 60 fokon. Tisztán tartásuk azért különleges kihívás, mert méretük miatt nagy mennyiséget kell egyszerre a mosógépbe gyömöszölni. A markabolt.hu kínálatában találunk nagy töltőkapacitású mosógépeket, amik rendelkeznek előre beállított ágynemű-mosó funkcióval is. Az  AEG Lavamat 88689 FL2 elöltöltős prémium kategóriás mosógépnek csak az egyik különlegessége a speciálisan ágynemű tisztítására szolgáló takaró-mosó program. 8 kg teljes töltőkapacitása ritkaságnak számít, ráadásul aktív súlyautomatikával is rendelkezik, ami fél kilogrammos pontossággal méri a bekerülő ruha súlyát és ennek függvényében változtatja a mosási idő hosszát.

A Silence System Plus rendszer – kifinomult zajszigetelés – rezgéscsillapítóval és dobfelfüggesztéssel, valamint rendkívül csendes és tartós új inverter motorral a csúcsmodellekben még halkabb mosást és centrifugálást eredményez. A prémium kategóriás mosógépeknél alapnak számító speciális mosóprogramok mellett ez a modell 2 extra gőzfunkcióval is ellátott, amik használhatók felfrissítésre, szagsemlegesítésre, illetve gyűrődésmentesítésre is. Nagyméretű betöltőnyílásán a legnagyobb méretű paplant is könnyedén a speciális mintázatú, innovatív dobba helyezhetjük, ami a sima felületű apró lyukaknak köszönhetően kíméletesen bánik a textíliákkal. A sok apró lyuk segíti a víz ki és beáramlását a mosási és öblítési ciklus alatt, s ezzel tökéletes tisztaságot és öblítést eredményez.

Márkabolt Tipp: A friss levegő is segít abban, hogy ágyneműink sokáig frissek maradjanak. Minden nap alaposan  szellőztessünk a hálószobában, az ágytakarót pedig csak néhány óra szellőztetés után terítsük a paplanra. Így az izzadság és nedvesség elpárolog. Ha van rá lehetőségünk, akkor rendszeresen szellőztessük a paplanokat és párnákat a szabadban is.

Jó mosást és pihentető alvást kívánunk!