Hogy könnyebben csússzon a vas...

Kategória: Mosómasa
2012.06.05. 14.02 | Módosítva : 2012.06.25. 15.28

Készülj fel: tegyél be egy könnyed filmet a lejátszóba, készíts magad mellé helyet a ruháknak és vállfát, amire a ropogós ingeket akasztod. Jöhet a ránctalanítás!

Ha nem szeretnél plusz munkát, akkor nyirkosan kezdd vasalni a ruhákat. Vedd előre az alacsony hőfokot igénylő darabokat és indulj a ruha közepe felől. Ezzel perceket spórolsz és újabb ráncokat is nehezebb így létrehozni.
Ha száraz a textília mire a vasalódeszkára kerül, nedvesítsd be valamilyen módon . Íme a legnépszerűbb praktikák:
A természetes megoldások hívei választhatják az ecetet. Tölts 2 rész vízhez 1 rész 20%-os ecetet, majd öntsd a keveréket permetezős flakonba és már spriccelheted is a gyűrődésekre!
Napjainkban már jobbnál-jobb vasaláskönnyítőket vehetsz a boltban is. Ez esetben csak fel kell töltened gőzölős vasalód víztartályát feltölteni a folyadékkal, így az gőz formájában juthat a textilszálak közé.

Ha megfelelő hőfokot választod és használod a gőz erejét, rengeteg időt és energiát spórolhatsz. Hiszen ezeknek hála a ráncok kisimulnak, az anyag frissebb, feszesebb, illatosabb lesz, vasalód pedig könnyedén siklik a kelmék tengerén.

De ne csak a csodaszerekben bízz! Már mosáskor kapcsold be vasaláskönnyítő programot, majd a nedves ruhákat tedd szárítógépbe és  válaszd ismételten a vasaláskönnyítést. Az AEG mosógépei és szárítógépei például biztosan segítségedre lesznek.

+1 tipp: hogy megőrizd az élénk színeket, vasald ruháid kifordítva és védd őket egy puha pamut textíliával a forró vasalótól.