Hófehér, foltmentes terítők

Kategória: Mosómasa
2012.11.30. 11.54 | Módosítva : 2012.11.30. 12.08

Karácsonyi lakomáinkra olykor nemcsak plusz kilóink emlékeztetnek. Sokszor előfordul, hogy az ünnepi menü nyoma ott marad a hófehér abroszon. Melyik háziasszony ne ismerné az a lesújtó élményt, amikor felfedezzük féltve őrzött kedvenc terítőnkön a vörösboros pecsétet vagy a halászlé foltot? Hiszen már előre tudjuk, hogy eltüntetésük valódi kihívás lesz, ami akár napokig is eltarthat.

Régóta bevált folteltávolítási módszer a textíliák tisztítószeres, vegyi anyagokkal, hideg vízben történő áztatása. Egy napos lubickolás után már enyhe dörzsöléssel is kijön a foltok nagy része. Igen ám, de kinek van kedve a két ünnep között a mosdókagyló, a kád vagy egy lavór felett görnyedni és kezét rongyosra áztatni a mosószeres vízben? Nem is beszélve arról, ha bőrünk még érzékeny is a kemikáliákra.

Itt az ideje sutba dobni nagyanyáink módszereit és ismét segítségül hívni a modern technológiát! Az  áztatást ugyanis akár mosógépünk is elvégezheti helyettünk.
Az AEG Lavamat 70260 TL jelzésű mosógépe könnyedén megbirkózik a makacs foltokkal. Miután a kellő mennyiségű mosószerrel és/vagy folttisztítóval együtt beletettük mosógépünk dobjába az összepiszkított terítőt, már be is kapcsolhatjuk az előmosási funkciót, ami még műszálas textíliák esetén is biztonsággal alkalmazható.

Ha esetleg még nem szereztünk be egy ilyen remek AEG mosógépet, akkor is van megoldás! Először is a hagyományos, sok időt igénylő áztatás.

Másodszor a függönymosásnál is említett rövid, langyos vízben történő áztatás. Ez esetben oldjunk fel szódabikarbónát az áztatóvízben. Majd 10-15 perc és néhány óvatos, nem durva nyomkodás után tegyük terítőnket a mosógépbe és válasszunk normál mosási programot. Ez a módszer még inkább foltra szabható, ha a szódabikarbónához annyi vizet adunk, hogy krém állagú pasztát kapjunk és ezt közvetlenül a foltra kenjük. Hatni hagyjuk, majd a szokott módon kimossuk mosógépünkben. Ma már elérhetőek különféle bolti tisztítószerek is, amik az anyagra kenve kezdenek hatni.

Ugye, nem is olyan bonyolult! Indulhat is a folteltávolítás!

Készülj már most a karácsonyi nagyüzemre és válaszd hozzá segítőtársat a Márkabolt.hu kínálatában található AEG mosógépek közül!

+1 tipp: Az abroszt nem csak tisztítani, vasalni és macerás. Ezt könnyítendő választhatsz AEG mosógépeden vasaláskönnyítő programot vagy a mosott abrosz tedd szárítógépbe vasalószáraz program funkcióval, hogy végül könnyebben csússzon a vas.
Ha pedig megúsztad a foltokat és csak egy kis frissítés kell a díszes terítőnek, válaszd a gőzzel frissítő programot!