A márkabolt.hu mosókonyhájából

Kategória: Mosómasa
2013.08.21. 13.13 | Módosítva : 2016.01.12. 18.52

Mosás-szárítás. Nemcsak egy fodrász árlistáján állandó tétel, hanem a háztartásokban is. Íme néhány mosási tipp a márkabolt.hu mosókonyhájából!

Jaj, de sok munka van a mosással! Nem elég, hogy szét kell válogatni a ruhákat szín és anyagösszetétel szerint, be kell programozni mosógépet, de el is kell dönteni, hogy milyen mosószert, öblítőt és adalékanyagokat vásároljunk. Ráadásul a mosással még nincs vége! Meg is kell szárítani a ruhákat. Csak semmi pánik, segítünk!

Hatékony és kíméletes tisztítás – a megfelelő mosószer

Rengeteg márka megtalálható a piacon. Oly nehéz a választás- dúdolhatnánk, pedig meglepően hasonló összetételűek a hiperek és szuperek mosóporválasztékának állandó szereplői. Választhatsz  ízlésednek és pénztárcádnak megfelelő,  folyékony, vagy por állagú mosószert a számos boltban vásárolható mosószer közül. Fontos alapszabály, hogy fehér ruháidhoz fehérítős változatot, a színesekhez fehérítőmentest, a kényes anyagokhoz pedig enzimmentes mosószert használj. A finommosószereket se kerüld el, gyapjú és selyem mosásához mindenképpen finommosószert válassz! A sötét színű ruhákon nyomot hagyhat a mosópor, így azoknál célszerűbb a folyékony szerek használata vagy  egy extra öblítés beiktatása, ami biztosan eltávolítja a mosópor utolsó maradványait is. Az öblítők használata is ízlésünktől függ. Használatukkal illatosak és puhák lesznek a textíliák, de sokan nem szeretik erős illatukat. Mások ecetet használnak, aminek plusz előnye, hogy a színeket is szépen élénkíti. A márkabolt.hu-nál elérhető mosógépek rengeteg előre programozott mosási programmal segítenek a legmegfelelőbb tisztítás kiválasztásában.

Szárító szellő, vagy szárítógép

A mosás után nagy dilemma, hova teregessek? Az X lábú fa szárító és a különböző görgőkkel a plafonra húzható fregoli helyett a legolcsóbb megoldás a szabadban teregetés, de vigyázzunk, hogy  a sötét ruhák színének nem tesz jót az erős napfény. A kényes anyagok, mint a selyem, töredezetté és fakulttá válnak közvetlen napfény hatására. Külön bosszúság, ha a hófehér inget szárítás közben éri „baleset”, és kezdhetjük a mosást elölről a szennyeződés eltávolításával.  Ráadásul rossz idő esetén ez sem működik. Vannak olyan anyagok, pl. viszkóz, amik vizesen megnyúlhatnak, így csak fektetve szabad szárítani őket.  Ezért is praktikus, ha van otthon szárítógépünk. Szinte minden textília szárítható gépben, de követni kell a címkén található utasításokat! Ne tegyél len, selyem vagy gyapjú anyagú ruhákat a szárítógépbe!

Az Electrolux EWFM 14480 W Calima elöltöltős mosógépe egyben ruhaszárítóként is működik. Teteje egy kihúzható szárítófelület sok kis lyukkal, ahol akár a gyapjú, vagy kasmírholmikat is száríthatsz. Ráadásul gyors megoldást jelent, ha hirtelen szükséged van egy még vizes ruhadarabra.

Válassz mosógépet a márkabolt.hu kínálatából és moshatsz kedvedre!