3 hasznos tipp penész elen

Kategória: Mosómasa
2014.03.31. 19.47 | Módosítva : 2014.03.31. 19.57

Dohos szagú a mosógépből kikerülő vizes ruha? A mosógép ajtajánál, a mosószeradagoló nyílása körül kis fekete vagy zöldes foltok láthatóak? Ezek bizony a penészedés jelei. Hogyan kerülheted el a mosógép penészesedését? Cikkünkből megtudhatod!

Ha a masina belseje piszkos, akkor a ruhák sem lesznek tiszták, a penészből spórák kerülhetnek a szövetszálak közé, a lerakódások pedig foltokat hagyhatnak a ruhákon. A mosógép dobjában vagy a csöveken megtelepedő mosópor- és öblítőmaradék, a zsíros lerakódások vagy éppen a penész beszennyezik a mosóvizet, így a ruhákat mosáskor nem megtisztítod, hanem csak bepácolod egy adag szennyezett lébe - természetes, ha a program végén a friss illat helyett kellemetlen szaguk lesz.

Íme három hasznos tipp a mosógép penészedése ellen.

1. Mindig hagyd résnyire nyitva a mosógép ajtaját!  Ha résnyire nyitva tartod a mosógép ajtaját, a mosógép nem fülled be.
    
2. Távolítsd el az öblítőmaradványokat az adagolótartályról!   Az öblítőtartályban nyálkás lerakódás jelentkezhet, ez annak a tisztítószernek a maradéka, amelyik mosáskor nem került be a dobba. Ezért fontos, hogy rendszeresen tisztítsd a mosószeradagoló tartályt.
    
3. Futtass le negyedévente egy tisztító programot! Vannak speciális, mosógéptisztításra szolgáló szerek, de házilagosan is újjávarázsolhatod mosógépedet. A penészt eltüntetheted, ha egy liter 20 százalékos ecetet öntesz a mosógép dobjába, majd üresen elindítasz egy forró vizes programot. Tisztítás után még indíts el egy üres öblítő programot, hogy a fellazult szennyeződések maradéktalanul távozzanak.

Márkabolt Tipp: Ne feledd néha ellenőrzni és átmosni a mosógép szűrőjét is!