Vitaminbomba a hűvös napokra

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok
2015.11.01. 12.10 | Módosítva : 2016.01.12. 13.54

Sokaknak talán egyszerűbb és gyorsabb megoldásnak tűnne az otthoni gyümölcs préselésnél a boltban levenni a polcról a narancslevet és hazavinni azt. Elvégre az is rá van írva a dobozra, hogy mennyi-mennyi vitamint és ásványi anyagot tartalmaz a benne levő folyadék. 

De gondoljuk csak végig, hogy mi minden más van még benne ezek mellett. Először is nyilvánvalóan megtalálhatók a bolti gyümölcslevekben a tartósítószerek, melyek nélkül elképzelhetetlen lenne, hogy hetek-hónapok után is élvezhessük ízüket.
Azt az ízt, amit sokszor nem is a narancs adott. Hiszen a legtöbb gyümölcslé alapján almalé vagy szőlőlé adja, amit később ízesítenek a dobozon hirdetett gyümölcsből készült koncentrátummal.
Igen, koncentrátummal. Vagyis sokszor nem is igazán gyümölcslevet kortyolsz, hanem sokkal inkább egy higított gyümölcs esszenciát. 
És akkor még szóba sem került a hozzáadott cukor, ami gyakorta ízesíti a boltban kapható, elsőre egészségesnek tűnő italokat.

Mindezeket könnyedén elkerülheted, ha otthon készíted el az egészséges narancslevet a Zanussi citrus facsarója segítségével, mely 1 literes tartályával akár az egész család vitaminigényeit könnyedén kielégítheti.

Automata forgófeje gyerekjátékká teszi a facsarást, a két különböző méretű facsarófej segítségével pedig akár a nagyobb méretű grapefriute, a narancs vagy a kisebb citrom esetleg lime levét is könnyűszerrel kinyerheted.

És nem csupán vitaminokban gazdag italt nyerhetsz magadnak a Zanussi praktikus kisgépével, de a különféle édességek és sütemények is sokkal zamatosabbak lesznek a friss gyümölcslének hála.

Szerezd be hát mihamarabb új citrus facsaród a Márkabolt.hu-ban és védd ki a betegségeket a vitaminok segítségével!