Válassz velünk mosógépet!

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok
2017.03.03. 19.02 | Módosítva : 2017.03.05. 14.13

Új mosógépet keresel? A markabolt.hu széles termékkínálatában különféle felszereltségű és méretű mosógépek találhatók. Cikkünkben a mosógépválasztás szempontjairól írunk.

Hova kerül a mosógép?

A mosógép elhelyezésére kiviteltől függően más -más méretű helyre van szükség. 60 cm x 60 cm (szél x mély) hely  kell egy elöltöltős mosógépnek, 40 cm x 60 cm (szél x mély) területen fér el egy felültöltős vagy egy keskeny elöltöltős mosógép. 60 cm x 34-35 cm (szél x mély)  területen pedig egy szuper keskeny elöltöltős mosógép fog elférni. Nagyon fontos, hogy azt is mérd fel, hogyan fog csatlakozni a vízhálózathoz, megvannak-e a szükséges vízvezeték kimenetek, illetve a készülék ajtónyitásához, a ki-bepakoláshoz is kell helyet biztosítani.

Hetente hányszor szoktál mosni?

Kevésbé gyakori mosások esetén egy 5-6 kg-os kapacitású mosógép is remekül kielégíti az igényeket. Ha 4-6 alkalommal mosol hetente, akkor a 7 kg-os kapacitással rendelkező mosógépeket ajánljuk, melyeket kifejezetten a rendszeresen, nagyobb mennyiségű ruhát mosó felhasználók számára alakították ki. Ha minden nap  használod a  mosógépet, nagy mennyiségű ruha mosására, akkor a 8-10 kg-os kapacitású készülékek lesznek megfelelőek.

Milyen ruhákat mosol?

Ha sok pamutruhát mosol, az érzékenyebb, lehetőleg OptiSense technológiával rendelkező mosógépet válassz, mely a mosási idő automatikus beállításával kíméli a ruhákat, hogy azok minél hosszabb ideig megőrizzék eredeti állapotukat. Ha gyapjú mosását tervezed, – győződj meg róla, hogy a kiválasztott mosógép rendelkezik-e kifejezetten gyapjúból készült ruhadarabok mosására szolgáló, vagy kézi mosás programmal. A Woolmark Blue logóval ellátott mosógépekben a gyapjúból készült ruhák is biztonsággal moshatók. A legkényesebb anyagok mosására érdemes olyan készüléket választani, mely a mosószert és az öblítőt vízzel hígítja. Így  a mosószer akár már alacsony hőmérsékleten is maximális hatékonysággal tisztít. 

Mikor mosol?

Nagyanyáink naptárában még heti beosztásban szerepelt a nagymosás napja, manapság azonban szinte mindig szükségünk van kedvenc darabjainkra. A TimeManager funkcióval a saját időbeosztásodhoz igazíthatod a mosás javasolt hosszát. Ha nem túl piszkosak a ruhák, hamarabb is végezhetsz a mosással. A mosás elindítását akár 20 órával késleltetheted - így előre beállíthatod, hogy a program akkor járjon le, amikor biztosan  ki tudsz teregetni. Olyan mosógépeket is fogsz találni a markabolt.hu mosógépei között, amelyeket gyorsmosás funkcióval szerelt fel az Electrolux. Így, ha sürgősen tiszta ruhákra van szükséged,   a mosás idejét akár 50%-kal lerövidítheted. 

Extra programok a kíméletes mosásért

Minél gyorsabban pörög a dob a gépben, annál kevesebb nedvesség marad a ruhákban centrifugázás után (így gyorsabban megszáradnak). Az Electrolux  mosógépek 600-1800 fordulat/perc sebességen képesek centrifugálni. Fontos, hogy a magasabb fordulatszámon forgó dobban jobban gyűrődnek a ruhák.

A gőz finoman átjárja a ruhák szövetét, és kisimítja a szövetszálakat, eltávolítja a szagokat és  ellazítja a szövetszálakat. Így a legtöbb holmit már nem is kell vasalni   - de ha kell, akkor is sokkal kevesebb ideig. Gőzzel fel is frissítheted azokat a ruhákat, melyek nem koszosak, csak éppen a parfüm, étel, vagy cigarettafüst szagúak. 

Ha sokat vasalsz, érdemes olyan mosógépet választani, amiben van vasaláskönnyítő program.  A program automatikusan úgy állítja be a vízmennyiséget és a centrifugálási sebességet, hogy a ruhák a lehető legkevésbé gyűrődjenek. Így sokkal kevesebb időt kell vasalással tölteni!