Üzemeld be felültöltős mosógéped!

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok
2015.12.03. 14.12 | Módosítva : 2015.12.03. 14.16

Házhozszállítás esetén ellenőrizd, hogy valóban azt hozták- e ki számodra, amit megrendeltél, majd tüzetesen vizsgáld meg, hogy nem sérült-e a termék csomagolása. Ha nem látsz rajta semmilyen sérülést, csomagold ki a terméket. Egyébként a garanciajegyet sok esetben a csomagolásra ragasztják, így ezt feltétlenül szedd le és tedd el, mielőtt letéped a borítást a gépről.

Ha leszedted a csomagolást, kinyithatod a mosógép tetejét. Távolítsd el a zárvédő műanyag idomot, a mosószer adagolót vedd ki, utána pedig kiveheted a dobrögzítő hungarocellt is a gépből. Ne lepődj meg ha vízcseppeket találsz a dobon – az Electrolux mosógépek mindegyikét kipróbálják a gyártás után a gyárban. Ezek után kinyithatod a gép dobját, és kiszedheted a benne lévő vízbekötőcsövet. Távolítsd el a három dobrögzítő csavart, mert ha ezt elmulasztod, komoly károkat tehetsz benne. Eldobni azonban nem éri meg őket, hiszen lehet hogy még fogod szállítani a mosógépet, és akkor jól jöhet, ha ezek megvannak.

A távtartó betétet picit lefelé csavarva tudod majd kivenni, és az itt keletkező lyukra a kezelési utasítás csomagolásában található vakdugót helyezd be. Esztétikailag fontos, de ha kimarad ez a lépés, akkor sem lesz gond vele.A vízbekötés azonban nagyon fontos: először is a vízbekötő cső egyik végén ellenőrizd a szűrő melletti tömítést. A másik végén pedig, amit majd a mosógéphez kell rögzíteni nem találsz tömítést - ezt magában a mosógépben találod! Ehhez el kell távolítanod az ürítőcsövet, alatta megtalálod a tömítést. Csavard rá a rögzítőcsavarral, a vízbekötő csövet pedig a mosógép hátulján található vájuban függőlegesen végigvezetheted. Ezután az ürítőcsövet távolítsd el a mosógép hátuljáról. Ennek bekötéséről a mosógép piktogrammján találsz bővebb információt, de egy a mosógéphez való műanyag tartozék segítségével a kádba is kivezetheted a vizet. Ezután már nincs más dolgod, csak helyezd áram alá a gépet és már kezdődhet is a mosás!

Ugye nem is olyan nehéz? Reméljük, hogy segíteni tudtunk neked, hogy minél hamarabb kipróbálhasd új Electrolux mosógéped!