Ügyes segítő társak otthonunkban

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok
2012.03.14. 13.26 | Módosítva : 2012.04.23. 11.34

A házimunka terén újabbnál újabb, praktikus funkciókkal ellátott háztartási gépek sora áll rendelkezésünkre.

Sütés-főzés közben lehet némi hasznunk abból, ha extra funkciókkal rendelkezik a tűzhelyünk. Ma már a sütők többsége időzítővel ellátott, így nem kell tippelgetni, hogy mikor sül meg az ebéd vagy a vacsora. Vége a nyers húsoknak és a szénné égett süteményekkel.

Sőt egyes típusok húshőmérővel is rendelkeznek: a húsba szúrt tű a belső hőmérsékletet érzékeli, mely sütés közben leolvasható a kijelzőről, így nem vesztünk hőt az ajtó nyitogatása során sem. Ha pedig a belső hőmérséklet eléri az előre beállított értéket, a sütő elektronikája kikapcsol. Így  végezhetjük többi teendőnket és amikor az időzítő jelez, már csak teríteni kell.

Egyik legjobb barátunk lehet például az AEG BS 7304021-M beépíthető elektromos sütő.


A csodás étkek elfogyasztása után pedig a mosogatással sem kell bajlódni, ha ügyes a mosogatógépe: hipp-hopp bepakoljuk a piszkos edényeket, tányérokat és evőeszközöket és nincs is több dolgunk. Szorgalmasan végzi dolgát. A mosogatógépek többsége rendelkezik késleltetett indítási funkcióval, így akkor mosogat, amikor szeretnénk, nem akkor, amikor éppen be tudjuk kapcsolni. Az AutoOff funkció pedig arról is gondoskodik, hogy a program végén a készülék automatikusan kikapcsoljon, és ne fogyasszon több energiát.

Az AEG F 88060 IMOP beépíthető mosogatógép tökéletes társunk lehet a mindennapi mosogatás során.

 

Ugyanez a helyzet a piszkos ruhák esetében is. Gondoljuk csak át, milyen jó is a  késleltetett funkció: reggel, indulás előtt bepakoljuk a szennyest, délutánra megadjuk a mosási idő kezdetét. Mire hazaérünk ki is teregethetjük a frissen mosott, tiszta ruhákat. Nem kell otthon ülni, felügyelni a mosási folyamatot és nem az állott vizes textíliák büdösödésétől sem kell tartanunk. Hiszen ez a mosógép értünk van!
Remek választás például az Electrolux EWF 127440 W elöltöltős mosógép: Time Manager funkciójával, hogy mi dönthetünk, hogy mennyi időt vegyen igénybe a mosási ciklus. Így feladatainkat is jobban beoszthatjuk.