Találkozzunk a Gourmet Fesztiválon!

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok
2018.05.15. 07.31 | Módosítva : 2018.05.15. 08.36

Idén is ott lesz az Electrolux a Gourmet Fesztiválon. A Millenárison május 17-20. közötti gasztronómiai fesztiválra látványos bemutatókkal, kóstolófalatkákkal és főzőshow-kal készül az Electrolux. 

A hazai gasztronómia legjava ismét egy időben és egy helyen lesz elérhető, immár 7. alkalommal. A Gourmet Fesztivál felvonultatja az ország legjobb éttermeit, borászatait, cukrászdáit és csokoládéműhelyeit. Az idei fesztivál témája a gombóc, a kaviár és a pezsgő. 


Mivel vár az Electrolux gasztroház? 

Négy napig folyamatosan készülnek Banh mi bao szendvicsek az Electrolux gasztroházban. A gőzölt gombócokba sült sertéskaraj és ropogós zöldségek kerülnek. A bucikat Electrolux gőzsütőkben frissen készítjük a helyszínen, és a mennyei húsok is egyenesen a sütőből kerülnek majd a szendvicsekbe. A Banh mi bao szendvicsek otthon is elkészíthetőek receptkártya segítségével. 

Gourmet workshop by Electrolux

Az alkotó kedvű látogatókat Gourmet workshopok várják, melyet neves séfek és cukrászok vezetnek. Grissinit és málnás tiramisut készíthetünk Pataki Ádámmal és lányaival (Pataki Cukrászda), Fördős Zé megúszós olasz kajákkal készül, “burgerpápa” Jancsa Jani megmutatja a tökéletes otthoni burgerkészítés fortélyait, Vágó Piros glutén- és laktózmentes édesburgonyakrémes pitéjét hozza el, a balatoni Kistücsök sztárséfje, Jahni László pedig halgombócot készít korhely halszószban a workshop résztvevőivel. 

Electrolux a gasztroszínpadon

Ahogy az elmúlt években, idén is Electrolux indukciós főzőlapok, kombi gőzsütők és Assistent robotgépek segítségével készülnek az ételek a gasztroszínpadon. Fellép többek között Mészáros Ádám, a 2 Michelin csillagos Onyx séfje és Pohner Ádám, a Kistücsök séfhelyettese, aki idén a Bocuse d’Or versenyen képviseli hazánkat. Kaviár csodát készít az Arany Kaviár séfje, Nyíri Szása. Több külföldi fellépő is megfordul idén a gasztro színpadon: tanulhatunk Kamilla Seidlertől, Latin-Amerika legjobb női séfjétől; Maksut Askar a modern török konyha világába kalauzol; a bécsi 2 Michelin csillagos Steirereck executive séfje, Heinz Reitbauer pedig 5 különleges gombás ételt készít. Tarts velünk idén is és találkozzunk az Electrolux Gasztroházban!