Paleo konyhába is ajánljuk: AEG BS 7314421-M beépíthető sütő

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok
2015.04.03. 13.52 | Módosítva : 2016.01.12. 14.37

A magyar konyhákba néhány éve begyűrűzött a kőkorszak, felfedeztük az Amerikában már komoly hagyományokkal bíró  paleolit diétát. Egy tökéletes gőzsütő minden húst szaftos, omlós finomsággá változtat, így a paleo életmód híveinek gyorsan nélkülözhetetlenné válik.

A hetvenes években Walter L. Voegtlin nevű dietetikus fogalmazta meg a paleolit diéta alapelveit, s mára szakkönyvek, receptkönyvek és az életmód elsajátítására szolgáló egyéb kiadványok világszerte elárasztották a könyvpiacokat. Az ízletes ételekről nem kell lemondaniuk a paleolit táplálkozás követőinek, de sok hagyományos ételről igen. A paleo életmód hívei a kőkorszaki, ideális tápanyag-beviteli módhoz kell visszatérni. A legnagyobb arányban hús fogyasztható a paleolit étrendben (ide tartozik még a hal és a tojás is), ezt követik a zöldségek, majd egy kicsit kevesebb gyümölcs, és az elfogyasztható magvak aránya a legkisebb.  A húsos ételeknél elég széles választékból állíthatunk elő paleolit ebédet vagy vacsorát. A különféle natúr sült húsok, rablóhúsok megfelelnek a diéta elvárásainak, de speciális lisztekbe, tojásba forgatva rántott húst is készíthetünk. A csonthéjasokból kapott liszttel nem csak a húsokat panírozhatjuk, hanem süteményeket is süthetünk.

Nemcsak a paleo konyha kedvelőinek ajánljuk segítőtársként az AEG BS 7314421-M beépíthető sütőt. A gazdag felszereltségű sütőhöz csepegtetőtálca, süteményestálca, gőzőlőedény és 2 grillrács is alaptartozék. A 74 literes, extra méretű, könnyen tisztítható sütőtér elektronikus időzítésű. Az érintőkapcsolós vezérlésű sütő 25 automatikus programot rejt. 3 sütési szinten készülhetnek a sültek és sütemények. A  tökéletes hússütést húshőmérő is segíti. Ujjlenyomatmentes felületének tiszításához tisztítószivacsot is biztosít a gyártó.

Az   AEG BS 7314421-M beépíthető sütőben készíthetünk egybensültek mellett párolt zöldségeket is. Az A-10%-os energiaosztályú gőzsütő számos gőzprogrammal felszerelt.