Nyaralás előtt: hűtőszemle

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok
2014.06.13. 16.09 | Módosítva : 2014.06.17. 17.37

Senki sem szeretné, hogy a nyaralás utáni első otthoni teendője a teljes hűtő kipakolása és kisuvickolása legyen. Ne rontsd el a kedved már a hazaérkezés pillanatában, kövesd inkább tippjeinket!

Megfonnyadt zöldségek, megsavanyodott tejföl, indulás előtt felbontott    tej: elfelejtetted kivenni a romlandó ételeket utazás előtt a hűtőből? Nyaralásból hazatérve sokszor szembesülünk azzal, nem bírták ki a hűtőben az ételek a feltöltődés egy-két hetét. Utazás előtti jótanácsok a konyhából.

Bármennyire is ultamodernek a XXI. századi hűtőgépek, a két-háromhetes nagy, nyári vakációt nem fog átvészelni bennük sem egy lejárat előtt álló joghurt, sem a frissen vett jégsaláta. Fontos, hogy a hűtőben tárolt élelmiszerek szortírozását ne halaszd az utolsó pillanatra! Az indulás előtti napok valamelyikén gondosan nézd át a lejárati idejüket. A felvágottak és a tejes élelmiszerek nagy valószínűséggel már nem lesznek fogyaszthatók, mire megjössz. Egyétek meg őket az utolsó napokban, vagy csomagolj belőlük szendvicseket az útra.

Hacsak nem egy hosszú hétvégés kikapcsolódást tervezel, a főtt ételek sem fogják kibírni, felesleges őket otthagynod. Kisebb porciókban lezárható dobozokban vagy zacskókban, a mélyhűtőben meg fognak várni. Ha ehhez nincs elég helyed, ajándékozd rokonoknak vagy a szomszédnak. Az  Electrolux EUX 2243 AOX beépíthető fagyasztó tágas belső kialakításának köszönhetően rengeteg élelmiszer fér el, hiszen a fagyasztó nettő űrtartalma 251 liter. A húsok, zöldségek, gyümölcsök, készételek mind a legnagyobb biztonságban lesznek akkor is, ha nem ellenőrzöd állandóan, hogy minden rendben van-e, hiszen a gép jelzi, ha a hőmérséklet lecsökkenne.

Márkabolt Tipp: A nyaralásból hazatérve nincs kedved első estédet rögtön a konyhában állva zöldségek pucolásával és főzéssel tölteni? Az Electrolux EUX 2243 AOX beépíthető fagyasztójában  ételeid ugyanolyan friss állapotban fognak hazavárni, mint ahogy otthagytad őket.