Mikrótisztítás citrommal

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok
2014.03.12. 17.48 | Módosítva : 2016.01.12. 17.38

Ki szeret mikrót takarítani? Aki nem, most nagyon figyeljen, mert egy fél citrom segítségével a paprikás zsírpöttyöket, a szétfröccsent főzeléket, a kifutott tejet is könnyedén eltávolíthatjuk a mikró faláról vagy éppen oldaláról. Vegyszermentesen, sikálás nélkül.

A citrom nemcsak  a böjtök, a tisztítókúrák és a saláták elmaradhatatlan alkotóeleme, de a konyha takarításában is nagy hasznát vesszük. Magas illóolaj-, és citromsavtartalmának köszönhetően remek fertőtlenítő-, és tisztítószer.

A mikró takarításához egy fél citromot vágj vékony szeletekre. Egy pohár vízbe téve tedd a mikróba és melegítsd néhány percig a legmagasabb fokozaton. Addig melegítsd a poharat, amíg gőz képződik. A program végén óvatosan vedd ki a poharat, majd egy puha szivaccsal töröld át a készülék oldalát, tetejét és alját. Úgy fog csillogni, minta új lenne!

Az Electrolux mikrohullámú sütőivel gyorsan és egyszerűen melegíthetsz, olvaszthatod fel mélyhűtött ételeket, sőt egyes modellekkel grillezhetsz is. A markabolt.hu webáruház által forgalmazott valamennyi mikrohullámú sütő forgótányéros, kivitele szerint lehet szabadonálló mikrohullámú sütő vagy beépíthető mikrohullámú sütő.

Az Electrolux által gyártott három különböző márka, az AEG, az Electrolux és a Zanussi mikrohullámú sütők is elérhetőek nálunk. A mikrosütők 17 literestől 28 literes űrtartalomig kaphatóak, csak mikrohullámú sütő, grilles mikrohullámú sütő és hőlégkeveréses mikrohullámú sütő kivitelben, fehér, ezüst és rozsdamentes (INOX) színben. Beépíthető mikrohullámú sütők  is megvásárolhatóak a márkabolt.hu webáruházában, mint például ez az AEG MC 1763 E-M mikrohullámú sütő.