Küzdj meg a porral könnyedén!

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok
2015.11.10. 11.36 | Módosítva : 2015.11.19. 10.20

Bár a porral szinte lehetetlen teljesen leszámolni, akár csak egyetlen napra is, ráadásul leleményesen képes megbújni az elérhetetlen sarkokban, ám mindenre van megoldás! Ha nem szeretnéd porosan hagyni a nehezen hozzáférhető helyeket sem, akkor használj természetes szőrből készült ecsetet, mellyel ráadásul apró dísztárgyakat is portalaníthatsz.

Emellett, bár az edényfogó kesztyűket konyhai tevékenységekre találták ki, de használhatók akár portörlésre és fényezésre is. Hogyan? A kesztyű egyik felével egyszerűen kend fel a viaszt vagy a bútorfényt a bútorokra, majd a másik felével fényesítsd ki a felületeket. A kesztyű a csillár portalanításában is segít, méghozzá úgy, ha ablaktisztító folyadékba áztatod! Így egyébként nem csak a portól, hanem a pókhálóktól is könnyen és gyorsan megszabadulhatsz.

Gondoltál már az esernyőre, mint tisztítási eszközre? Ha legközelebb felmászol a létrára, hogy letisztítsd a csillárt, vigyél magaddal egy esernyőt, nyisd ki, a fogantyúját pedig akaszd a csillárra. Így a fejjel lefelé lógó esernyő összegyűjti a lehulló port, pókhálót! Ha pedig nem tudod elérni a hűtőszekrény vagy a kanapé alatt megbújó porcicákat, gyúrj golyóvá egy szakadt harisnyát, erősítsd befőttes gumival vagy celluxszal egy vállfa vagy egy felmosó nyelének végére, majd ezzel az eszközzel gyűjtsd össze a port.

De természetesen a legcélszerűbb, ha porszívóval takarítjuk a lakást. Ennél a megoldásnál hatékonyabb nem létezik, de fontos, hogy olyan porszívót válasszunk, mely minden helyzetben társunk a takarításban.

Ha  legjobb, legegyszerűbb és legmegbízhatóbb megoldásra vágysz, akkor válaszd az Electrolux ZUOQUATTRO porszívót! AeroPro távirányítós fogantyúval és LCD-kijelzővel ellátott, puha kerékborítással, fém teleszkópos szívócsővel, padlószívófejjel, valamint AeroPro 3in1 beépített szívófejjel, ParkettoPro szívófejjel, és az 1+1 grátisz porzsákkal igazi főnyeremény!