Kenyérsütés otthon Electrolux SteamBake sütőben

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok
2020.03.24. 17.37 | Módosítva : 2020.04.22. 17.47

Egyszerűen készíthetsz fantasztikusan finom házi kenyeret, zsömlét, kalácsot vagy pogácsát egy Electrolux SteamBake sütőben. Nevelhetsz kovászt, megpróbálkozhatsz szódabikarbónás, vagy élesztős kenyérrel. Használhatsz lisztet, lisztkeveréket is. 

Nincs is jobb a frissen sült kenyerek, péksütemények, piték és pogácsák finom illatánál!  Az Electrolux SteamBake sütőben az aranybarna, ropogós kéreg alatt puha és könnyű marad a tészta. Csak adj hozzá egy kis gőzt!

Kenyerek, kiflik, zsemlék, kalácsok és pogácsák sokasága készülhet otthonodban a SteamBake sütőben, mely a sütési folyamat közben gőz fejleszt a sütőtérben. Minden kelt tészta sokkal finomabb lesz, ha egy kis gőz is éri sülés közben. A gőz átjárja és megemeli a sütőtérben a tésztát, ezért a piskóták, a leveles tészták és a felfújtak is szépen feljönnek, belül puhák lesznek, kívül pedig finom, ropogós kérget kapnak.

Az Electrolux EOD6C71X beépíthető sütő LCD kijelzővel és maghőmérővel felszerelt SteamBake sütő. Nagyméretű, 72 literes sütőtérrel rendelkezik. Egyenletesen süt. A katalitikus tisztításnak köszönhetően búcsút mondhatsz a zsír- és ételmaradék-lerakódásoknak. Ez az öntisztító technológia automatikusan működésbe lép, amikor a sütő hőmérséklete eléri a 250 °C-ot.  

Számos sütőfunkcióból választhatod ki a legmegfelelőbbet. Alsó sütés, hagyományos sütés, kiolvasztás, gyors grill, gyors felfűtés, nedves hőlégbefúvás, pizza, hőlégkeverés PLUS, turbo grill áll rendelkezésre.

Markabolt.hu Tipp: Az  extra gőz (SteamBake) funkciója aktiválásához csak egy gombot kell megnyomni, és egy kis gőz képződik a sütőtérben a program elején. Ettől lesz fantasztikusan könnyű és lágy a tészta belseje, miközben  aranybarnára sülnek.