Így használd a szárítógéped! 

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok
2016.01.10. 20.11 | Módosítva : 2016.01.10. 20.37

Szeretnél szárítógépet, de tartasz tőle, hogy összegyűri a ruháid vagy, hogy túl sok áramot fogyaszt? Környezettudatosan és hatékonyan is használhatod szárítógéped! Ehhez pedig csak néhány egyszerű szabályt kell betartanod!

Először is törekedj rá, hogy a szárítógép maximális kapacitásának megfelelő mennyiségű ruhát tegyél bele. Gyakori hiba ugyanis a mosógépeknél és a szárítógépeknél is, hogy nem használjuk ki kellőképpen a gépek kapacitását. Nem kell persze túltömni sem a szárítógéped, de az energiahatékonyság szempontjából fontos, hogy ne egy-két ruhadarabért indítsd be! Emellett az sem elhenyagolható, hogy mindig olyan ruhát tégy a szárítógépbe, melyet előtte jól kicentrifugáztál! Hogy miért fontos ez? Minél magasabb a centrifugálási sebesség, annál alacsonyabb az áramfogyasztás. Ezáltal természetesen a szárítási idő is lerövidül. Bár szeretnénk, ha mihamarabb megszáradnának a ruháink, nem szabad túlzásba esni ezen a téren sem! Ha túlszárítod a ruháid, gyűröttek lesznek, sőt sok energia is kárba vész.

A szárítógép tökéletes működéséhez rendszeresen ki kell tisztítani a szűrőket. Ezzel elkerülhető a hosszú szárítási idő és a magas áramfogyasztás is amellett, hogy megőrizhető a szárítógép kifogástalan állapotát! Azt pedig igen kevesen tudják, hogy nem mindegy milyen helyen tároljuk a szárítógépet!  Fontos ugyanis, hogy jól szellőzzön, illetve a szoba hőmérséklete szárítás alatt ne haladja meg a +35°C-ot.

Amennyiben ezeket az egyszerű szabályokat betartjuk, egészen biztosan élmény lesz a szárítás, ruháink pedig puhák és szép állapotúak maradnak! Ne várj napokat a tiszta és száraz ruhákra, válassz most a márkabolt.hu Electrolux szárítógépei közül!