Fűszerek a hűtőből

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok
2014.05.23. 16.45 | Módosítva : 2014.05.23. 16.51

Illatos citromfű és menta az esti koktélhoz? Bazsalikom és kakukkfű az olasz ételekhez? Egy csokor petrezselyem és lestyán a vasárnapi marhahúsleveshez? Friss fűszernövényekkel minden étel ízesebb,  finomabb lesz.

A friss fűszernövények gyorsan elfonnyadnak, ha a konyhapulton felejtjük azokat. Sokáig frissen tarthatjuk a zöld fűszereket, ha  egy pohár vízben (vagy egy kisebb befőttesüvegben) a hűtőbe tesszük. Így frissességüket több nap elteltével is változatlanul élvezhetjük. Szinte minden zöld fűszernövény szereti  a hűtő hideg, párás levegőjét, kivéve a bazsalikom. A mediterrán konyha elmaradhatatlan fűszernövénye ugyanis barnulással reagál a hidegre, így a hűtőbe semmiképpen ne tegyük. A maradék bazsalikomból viszont nagyon gyorsan és könnyedén szaporíthatunk további növényeket. Ehhez egy szép véghajtást, két levéllel és egy 2-3 cm-es szárral tegyünk vízbe. Pár nap alatt el fog indulni a gyökerezés, és növényünk elkezdi a fejlődést.

Az Electrolux szabadonálló  és beépíthető  hűtőszekrényeiben mindig megfelelő a páratartalom, hogy az ételek és fűszerek sokáig frissek maradjanak. A tágas és energiatakarékos kombi  modelljeinkbe pedig nem csak a fűszerek, de akár az egész heti bevásárlás is könnyedén belefér.