Electrolux hűtőszekrény típusok

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok
2016.04.01. 18.05 | Módosítva : 2016.04.01. 18.20

Hűtőszekrényt keresel? A márkabolt.hu gazdag modellválasztékában biztosan vár Rád az igényeidnek megfelelő modell. Hogy könnyebben megtaláld, mutatjuk a legalapvetőbb különbségeket az egyes hűtőszekrény típusok között!
Az Electrolux termék kínálatában háromféle hűtő-fagyasztó típus található: hűtőszekrény fagyasztó rekesszel, kombinált hűtőszekrény és beépített kombinált hűtőszekrény.

A Hűtőszekrény fagyasztó rekesszel nagy méretű hűtőszekrény, melynek a felső részében van egy fagyasztórekesz. Egy nagy ajtó mögött található a hűtőtér és a fagyasztórekesz (a rekesznek külön ajtaja van). Akkor érdemes ezeket a modelleket választani, ha van külön fagyasztód, esetlegesen nincs is szükséged nagy fagyasztótérre. A fagyasztórekeszben készíthetsz jégkockát, 1-1 főzéshez elegendő hús, alapvető zöldfűszerek, néhány zacskónyi fagyasztott gyümölcs egy ízletes gyümölcsturmixhoz éppen elfér.

A Kombinált hűtőszekrény  két tér kombinációja, mert egy hűtőtérből és egy fagyasztótérből áll. A két rész külön ajtóval nyitható. Lehet alul- vagy felülfagyasztós az Electrolux kombinált hűtőszekrény modell, attól függően, hogy alul vagy felül  helyezkedik el a fagyasztó elem. Mivel a fagyasztó részt használjuk ritkábban, így a választásnál érdemes figyelembe venni, a lábán fog -e állni a kombinált hűtőszekrény, vagy egy szerényt aláteszünk magasításképpen. Mindenképpen érdemes úgy választani, hogy a hűtőtér nyitása-csukása kényelmes legyen, akár napjában ötször kell ki-bepakolni a hűtőtérbe valamilyen hűtést igénylő ételt.

A Beépített kombinált hűtőszekrény esetén a készülék ajtaja úgy van kialakítva, hogy rászerelhessük a konyhánkban a bútorlapot. Így a hűtőszekrény "láthatatlan" lesz, belesimul a konyhabútorba. Azoknak ajánljuk a beépített modelleket, akiknek a konyhájában fix helye van már a hűtőszekrénynek. Nagyon fontos tanulmányozni vásárlás előtt a hűtőszekrény beépítési rajzát, hogy biztosan elférjen az adott konyhabútorban a kiválasztott modell.