Egy AEG mosógép jakuzzi a kényes ruháknak

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok
2016.07.04. 14.16 | Módosítva : 2016.07.04. 16.43

Csak pár órára kaptad fel? Alig hordtad, de a szekrénybe azért nem akasztanád vissza? Amikor a ruhacímkén az áll, csak vegyileg tisztítható, rohanhatunk a tisztítóba. Vagy mégsem? Frissítő gőzprogram a megoldás.

Aki rendszeresen hord kényes, különleges textíliából, drága alapanyagokból készített ruhadarabokat, heti, kétheti rendszerességgel szembesül a tisztítóba adás kellemetlenségeivel. Pedig ezek a holmik többnyire nem is piszkosak, csak egy kis frissítésre, szagtalanításra van szükségük.

Az esetek nagy részében, amikor nincs makacs szennyeződés a ruhán, csak a napközben beivódott étel, füst vagy testszagot akarjuk kitisztítani a finom szövetszálakból, bőven elég az AEG ProTex mosógépének kíméletes gőzprogramján felfrissíteni a ruhákat. A gőz kisimítja a ráncokat és a gyűrődéseket – így vasalni sem kell –, és biztonságosan eltávolítja a szagokat, a “csak vegyileg tisztítható” címkével ellátott szövetekből is.

Az AEG  ProTex mosógépek mosás közben is óvják a kényes ruhákat. Speciális mintázatú dobjában buborék párnák keletkeznek, éppen úgy, mint egy jakuzziban. Ez a puha, párnaszerű, levegővel telt vízréteg megakadályozza, hogy a finom anyagokból készült ruhák nekicsapódjanak a dob oldalának, miközben az átforgatja a mosnivalót. A gyapjú és selyem programok során, amúgy is sokkal finomabban mozog a dob és a centrifugázás is sokkal kíméletesebb, mint egy pamut vagy farmer programnál. Ezért is kapta meg az AEG L86560TLE1 mosógép a Woolmark Gold minősítést, ami igazolja, hogy ezeken a programokon biztonsággal lehet mosni a gépben egyébként nem mosható holmikat is. Ez az AEG modell 20 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint az A+++ energiaosztályú készülék. Évente, átlagosan, mindössze 140-150kWh energiát, és kevesebb, mint 10m3 vizet fogyaszt.

Márkabolt.hu Tipp: Nézd meg most a ProTex mosógépek egyik megszebb modelljét, az  AEG Lavamat 86560 TLE1 felültöltős mosógép termékvideóját és vidd haza tőlünk!