Beépíthető vagy szabadonálló sütőt válasszunk? 

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok
2016.01.10. 15.46 | Módosítva : 2016.01.13. 08.40

Sütőválasztásnál számos szempontot kell mérlegelnünk. Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár, ha beépített modellt választunk? Melyik biztonságosabb, ha kisgyermekünk van? Cikkünkből minden kiderül.

Sütők tekintetében a beépített modellek ma már elterjedtebbek, mint szabadonálló társaik. Egyre többen teszik le voksukat az elektromos, vagy gőzprogramokkal is felszerelt beépíthető sütők mellett, mivel ezek használata kényelmesebb, működésük könnyebben ellenőrizhető, egyenletesebben oszlatják el a hőt, valamint számos kényelmi funkcióval is rendelkeznek a hagyományos tűzhelyekhez képest.

Esztétikai szempontból nagy előnye a beépíthető konyhagépeknek, így a beépíthető sütőnek is, hogy a főzőlapon és a sütőajtón kívül az egész berendezésből semmi sem látszik. A sütőajtó feltűnő éke lehet az egész konyhaberendezésnek, így az Electrolux sütők nagy előnyben vannak. Ugyanis az Electrolux sütők letisztult formavilága sokféle designhoz illik, számos enteriőrbe beilleszthető. A rozsdamentes acélból készült, érintőképernyős  Electrolux sütők remek választást jelentenek, hiszen szemet gyönyörködtető eleganciájuk mindenkit magával ragadnak.

Méreteiket tekintve a beépíthető sütők általában 60 cm szélesek, azaz megegyeznek egy átlagos konyhaszekrény méretével. Magasságuk változó lehet, de a legtöbb modell 60 cm magas. Egy beépíthető sütőt célszerű a teljes bútorzat összeszerelésekor kiválasztani, hiszen a szabványméretek ellenére sok múlhat akár csak 1 cm-en is. A sütő beszerelését minden esetben bízzuk szakemberre, hogy a sütő minden oldalánál tökéletesen illeszkedjen a konyhaszekrénybe.

A hagyományos elhelyezésnél a sütő a földre, illetve a konyhaszekrény lábazatára kerül. Az utóbbi évek trendje, hogy egyre több konyhában szemmagasságba szerelik a sütőket. Így könnyebb az ételek mozgatása, a sütési folyamat ellenőrzése, másrészt a kisgyermekes családok számára ez a legbiztonságosabb megoldás, hiszen a kisgyermek nehezebben férkőzhet a forró sütőajtó közelébe. Nemcsak a biztonsági szempontok miatt érdemes a beépített sütő választása. A beépített modellek takarítása is egyszerűbb, hiszen csak az ajtaját kell tisztítanunk. A konyhaszekrény és a sütő közé pedig még véletlenül sem tudnak beesni a fakanalak, kések, nem csusszanhatnak mellé az ételdarabkák sem. A szabadonálló modellek legnagyobb előnye ezzel szemben a mobilitás.  Költözés esetén, vagy ha egyszerűen szeretnénk átrendezni a konyhát, könnyebben mozdíthatóak, mint beépíthető társaik.

Éppen ezért fontos, hogy mielőtt sütőt választunk, gondoljuk végig, hogy szeretnénk-e a közeljövőben változtatni a konyhánkon, és ennek tudatában döntsünk! Ám bárhogyan is döntesz, kínálatunkban az Electrolux szabadonálló tűzhelyei és az Electrolux beépíthető sütőiből is széles választékra számíthatsz!