AEG – tudatosság, innováció, professzionalizmus

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok
2013.01.31. 15.14 | Módosítva : 2013.01.31. 15.22

Az AEG termékeit mindannyian szeretnénk otthonunkban tudni. Hiszen ahogy meghalljuk ezt a három betűt, egyből a minőség, az időtállóság jut eszünkbe. De vajon miért? És hogyan jutottunk el idáig? Mik teszik az AEG háztartási gépeit ikonikus darabokká? A Márkabolt.hu most elhozza a válaszokat kétrészes cikksorozatában.

Az egész az 1900-as évek legelején kezdődött, amikor a tömegtermelésben készült készülékek esetében még a legkevésbé sem volt fontos, hogy a forma és a funkció összhangban legyenek és egységet teremtsenek. Ezt az állapotot elsőként az AEG akarta megváltoztatni, így 1907-ben együttműködésbe kezdett Peter Behrens professzorral, az elismert designerrel, aki művészeti szaktanácsadója lett a cégnek. Behrens az elkövetkező években megalkotta az AEG-re mind a mai napig jellemző vállalati arculatot. Elsőként tervezett logót, azzal összhangban levő hirdetési anyagokat, vállalati publikációkat és a dolgozók igényeire szabott gyárakat. Ezzel tett az AEG-t egy erős, könnyen felismerhető márkává és vált az első ipari formatervezővé. Ma is Behrens, a német történelem és az AEG kiemelkedő alakjának, az ipari formatervezés alapítójának örökségét viszik tovább az AEG innovatív, XXI. századi termékei.
Hogy mitől innovatívak az AEG termékei, azt hosszú napokon át sorolhatnánk. Ehelyett azonban most csokorba szedtük az egyes termékkategóriák kiemelkedő tulajdonságait, amik versenytársai fölé emeli az AEG márkát, és melyeket olvasva Neked sem lesz kétséged, hogy milyen márkájú háztartási gépeket válassz!

AEG mosogatógépek
Az AEG mosogatógépek valódi csendestársként segítenek a mindennapok során. AUTO programjukkal az edényeken levő szennyeződéshez és a mosogatógép telítettségéhez igazítják a mosogatás hőfokát és a vízmennyiséget, így vigyázva pénztárcádra a leghatékonyabb tisztítást garantálva.
Mindezt pedig olyan halkan teszik, hogy munkájukkal még egy romantikus vacsorát, izgalmas filmet vagy pergő beszélgetést sem zavarnak meg. 37 dB-es zajszintjük ugyanis halkabb, mint a suttogás, ezzel pedig kiérdemelték a kategóriájuk legcsendesebb mosogatógépe címet. Ez azonban nem jár kompromisszumokkal! Belső terük ugyanis 10 literrel nagyobb a piacon levő más mosogatógépekhez képest,  A++ besorolásuknak hála, 21%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint A energiaosztályú társaik. Az AutoOff funkciónak köszönhetően pedig a program végén automatikusan kikapcsolnak.

Egy kis plusz: Az AEG mosogatógépei kisgyermekes családokban is ideálisak, hiszen az ExtraHygiene funkció a bacilusok 99,99%-át elpusztítja,  a ProBoost rendszer pedig a legmakacsabb szennyeződéseket is eltünteti a víz erejével.

Mosás és szárítás felsőfokon
Egyszemélyes háztartástól a sokgyerekes családokig mindenki imádja az AEG professzionális mosó- és szárítógépeit! Mégpedig jó okkal.
Az AEG mosógépek 9 kilogrammos és az AEG szárítógépek szintén 9 kilogrammos ruhakapacitása ugyanis a legnagyobb az azonos energiaosztályban levő más márkájú gépekhez képest. Ugyanakkor Extra gyors, 20 perces programjával pillanatok alatt varázsol makulátlanul tisztává 3 kilogramm ruhát. Természetesen a lakás és a pénztárcánk biztonságát sem felejtették el az AEG tervezői. Az AquaControl a mosógépeknél gondoskodik arról, hogy ne legyen túlfolyás, ha pedig mégis beüt a krach, akkor a légmentes alapzatot elhelyezett riasztó és vízérzékelő figyelmeztet minket, mielőtt megtelne vízzel a fürdőszoba. A takarékoskodásról ezúttal is a már jól ismert AutoOff funkció, valamint az A+++-10%-os energiaosztályú besorolás gondoskodik.

Egy kis plusz: AEG mosógépünk mellett teljesen elfelejthetjük a kézi mosást -igen, még a kritikus darabok esetében is-, hiszen kézimosás program még a leggyakorlottabb háziasszonyoknál is kíméletesebben bánik a kényes ruhákkal.
Többé a gyapjú pulcsikkal sem kell elfoglalnunk minden talpalatnyi helyet a lakásban, hiszen az AEG legújabb szárítógépeinek Woolmark Gold minősítésű gyapjú programjával – a tiltás ellenére is- már gépileg is száríthatók.

Ugye mennyi izgalmas, hasznos, takarékos megoldás?! És a sornak még mindig nincs vége. Cikkünk következő részében a sütőket és főzőlapokat, illetve a hűtőgépeket fogjuk fókuszba állítani. Addig is böngéssz kedvedre a legmodernebb AEG termékek között a Márkabolt.hu oldalain!