A mosogatógép beüzemelése

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok
2015.04.04. 17.36 | Módosítva : 2015.04.20. 16.08

Ali László, az Electrolux szervizmérnöke az Electrolux mosogatógépek beüzemelését mutatja be a márkabolt.hu videójában. Ismerjük meg lépésről lépésre, hogyan kell beüzemelni vadonatúj mosogatógépünket!

A mosogatógép kiszállítását követően elsőként ellenőriznünk kell, hogy a termékcsomagolásán lévő modellszám azonos-e a megrendelt termékkel. Mielőtt kicsomagolnánk a készüléket, a termékinformációkat, jótállást tartalmazó készülékkönyvet, garanciajegyet tegyük gondosan félre! A garanciajegyet ugyanis legtöbbször a mosogatógép csomagolására  ragasztják, hogy biztosan kiszállításra kerüljön.  A csomagolás eltávolításakor ellenőrizzük a mosogatógépet, van-e esetlegesen bármilyen sérülés a csomagoláson. Ha igen, mindenképpen tüntessük fel a szállítólevélen, milyen sérülést, külsérelmi nyomot találtunk! A csomagolás eltávolítását érdemes egy éles szerszámmal (pl. kés) végezni. A kicsomagolást követően ismét ellenőrizni kell, nincs-e valahol sérülés a mosogatógépen. Ha felleltünk valamilyen sérülést, a szállítólevélen ezt mindenképpen tüntessük fel! Különösen fontos, hogy ez esetben a csomagolást ne dobjuk ki, hiszen szükség lehet a csomagolóanyag bemutatására egy esetleges reklamáció esetén.

A mosogatógép ajtaját kinyitva megtaláljuk a mosogatógépünk kezelési útmutatóját. Ebben a többnyelvű könyvben a magyar nyelvű részt kell kikeresnünk, méghozzá A készülék beüzemelése című fejezetet. A beüzemelés során követnünk kell a kezelési útmutatóban írtakat!

A legtöbb modell esetében lehetőség van a mosogatógépünket a munkalap alá beépíteni. A mosogatógép hátoldalán lévő csavarok eltávolítását követően lehetőség van a fedlap leszedésére. A készülék hátoldalára rögzítették fel a speciális, plusz vízvédelemmel ellátott vízbekötő csövet. A vízkifolyó csövön lévő elzárót mindenképpen szedjük le, majd megfelelő magasságon, légköri nyomás alatt lévő  rendszerbe csatlakoztassuk! A beszintezés beállítását és a készülék belsejében lévő szállítási rögzítők eltávolítását követően az első mosás előtt fel kell töltenünk sóval és öblítőszerrel a készüléket. Jó mosogatást kívánunk!