Új AEG felültöltős mosógépek

Kategória: Márkabolt újdonságok
2013.11.21. 20.38 | Módosítva : 2013.11.22. 07.25

Az AEG két nagy kapacitású felültöltős készülékkel bővíti mosógép választékát. A 7 kg ruhát is könnyedén beletölthetsz a legújabb AEG-modellekbe. Mivel a készülékek külső méretei nem változtak, ugyanakkora helyen elférnek, mint kisebb kapacitású társaik.

Ahogy csökken a lakások alapterülete, egyre nagyobb az igény a helytakarékos, kompakt megoldásokra. Európában az elmúlt 5 évben folyamatosan nőtt a kereslet a nagy kapacitású felültöltős mosógépek iránt. A fogyasztók elvárják, hogy egy felültöltős mosógépbe is belepakolhassanak annyi ruhát, amennyit egy elöltöltős modell képes kimosni. Ennek ellenére a 7kg töltőtömeg még ma is ritkaságnak számít ebben a kategóriában. Az AEG nagy kapacitású mosógépeivel akár 2-3 adaggal is csökkenhet egy 4 fős család heti mosnivalója, egy kisebb, 6 kg töltőtömegű modellhez képest. Ez nem csak több szabadidőt jelent a családnak, de a mosógép élettartamát is megnöveli. A háztartási mosógépek gyárilag heti 4 mosásra vannak tervezve. Ehhez képest egy átlagos háztartásban hetente 6-8 adag szennyest mosnak ki a mosógépek.

Az új AEG,  prémium készülékek rendkívül energiatakarékosak. A 7 kilós modellek a legjobb energiaosztályokba tartoznak (A++ és A+++), 20-30 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint az A osztályú készülékek. A nagy kapacitás mellett egyéb tekintetben sem kell kompromisszumot kötniük azoknak, akik a családi tradíció (ezt szokták meg, anyának és a nagymamának is ilyen volt) vagy a rendelkezésre álló kis hely miatt felültölt ős mosógépet választanak. Az AEG új modelljeiben - ahogy a többi AEG mosógépben is - intelligens érzékelő rendszer (OptiSense) a kiválasztott program elindítása után felméri a töltet mennyiségét, és ennek megfelelően állítja be a program hosszát, meghatározza hány öblítésre és mennyi vízre lesz szükség. Két pulóvert értelemszerűen nem kell annyi ideig mosni, mint hatot. Ezzel vizet és energiát takarít meg és megakadályozza a ruhák túlmosását, így azok sokkal hosszabb ideig maradnak újszerű állapotban.

Mindkét modellt az AEG könnyen kiszedhető és higiénikusan tisztítható mosószer-adagolójával szerelték fel, mely folyékony és por mosószer adagolására is alkalmas. A készülékek nagy LCD kijelzőjén folyamatosan nyomon követhető, mennyi idő van még hátra a programból, de a centrifuga-fordulatszámot és a hőfokot is kényelmesen be lehet állítani. Az új AEG mosógépek Woolmark Gold, illetve Woolmark Silver minősítéssel rendelkeznek, mely igazolja, hogy ezek a gépek biztonságosan és kíméletesen mossák ki a gyapjú holmikat is a megfelelő programokon.

Az alacsony energiafogyasztás többek között az Auto off funkciónak köszönhető, mely 5 perccel a program vége után kikapcsolja a mosógépet, mintha kihúzták volna a konnektorból - nincs energiafogyasztás stand by állapotban. Ha sokat mosol és felültöltős mosógépet keresel, érdemes ezek közül a mosogépek közül választanod.

Márkabolt Tipp: Az AEG L74270TLE mosógépet és  a magasabb felszereltségű L75370TLE készüléket  keresd a Márkabolt.hu üzleteiben és a webáruházban.