Tökéletes csokiszuflé egy gombnyomásra

Kategória: Márkabolt újdonságok
2017.11.02. 09.17 | Módosítva : 2017.11.02. 15.21

Legalább annyira rettegett finomság a szuflé a szakácsnak, mint amennyire imádjuk rendelni egy-egy jó étteremben. A hazánkban csak felfújtnek keresztelt francia eredetű csemege AEG gőzsütőben Neked is sikerülni fog!

A francia eredetű szuflé (soufflé) alapja mindig egy tojássárgájával kikevert massza, amelyet kemény habbá vert fehérjével lazítunk. Szinte bármivel ízesíthetjük, a talán legjobban ismert csokoládés mellett gyümölcsökkel, zöldségekkel, sajtokkal, gombákkal, halakkal is kísérletezhetünk. Akár édes, akár sós változatban készítjük, a szuflé lelke a levegő. A sütési folyamat során a tojásfehérje -massza gőz hatására megemelkedik és kialakul a hamisítatlan szuflé-állag: belül omlós, szaftos, krémes, lágy tészta, melyet kopogósra sült kéreg borít.

A házi készítésű felfújtak, sütemények és kenyerek még finomabbak lesznek, ha egy kis gőzt is adunk hozzá. A tészta teltebbé válik, kívül ropogós kérget kap, míg belül lágy marad. Mindez mostantól csak egy gombnyomásra van a SteamBake (PlusSteam funkciós) sütőkben.

Az AEG BPB351120M beépíthető SteamBake sütőben a PlusSteam funkció gőzt fejleszt a sütőtérben a sütés kezdetekor. Így a tészta külső felülete állandóan nedvesen tartható, ami garantálja az aranybarna, ropogós külsőt, miközben a belső puha és omlós marad. A ropogós héjú kenyerek, muffinok és piték mellett a sült csirke, a grillezett karaj és a lasagne is egyenletesen sül át és hihetetlenül finom lesz, természetesen a szuflékkal együtt.

Az AEG BPB351120M beépíthető SteamBake sütő pirolitikus tisztítással rendelkezik. A  funkció aktiválásával a sütőben lévő minden szennyeződést (zsírt, morzsákat) hamuvá éget el. A hamut pedig egy nedves ruhával könnyedén eltávolíthatjuk a sütőtérből.  A pirolitikus öntisztításnak köszönhetően mindig tisztán tarthatod a sütőtért, ráadásul megóvhatod sütődet az agresszív, a zsírfoltokat és ráégett szennyeződéseket eltávolítani képes zsíroldóktól.

Márkabolt.hu Tipp: Most ajándék + 3 év extra garanciával! Minden AEG indukciós főzőlapra 3 év extra  garanciát biztosít a gyártó a márkabolt.hu webáruházban 2017. október 2. és 2018. január 10. közötti új készülék vásárlásoknál.