Szárnyalás az ízek hátán

Kategória: Márkabolt újdonságok
2013.03.21. 10.52 | Módosítva : 2013.03.23. 11.48

Az Electrolux mindig is innovációival, újdonságaival hívta fel magára a figyelmet. Most is egy újdonsággal jelentkezik, hiszen kiemelt támogatóként segíti Fördős Zoltán (Szárnyas Ízvadász) gasztroblogger tevékenységét. A márkabolt.hu exkluzív riportjából most megtudhatod, hogyan vélekedik egy vérbeli hobbiszakács az Electrolux gőzsütőjéről!

Markabolt.hu Mikor használtál először gőzsütőt?

Szárnyas Ízvadász: Két éve ismerkedtem meg a gőzsütő rejtelmeivel, természetesen egy Electrolux-modell gőzsütő funkcióit próbáltam ki.

Markabolt.hu : Milyen ételek elkészítéséhez ajánlod a gőzsütőt?

Szárnyas Ízvadász: Meglepő lesz, amit mondani fogok, de mindenhez ételhez, ahol az a cél, hogy az alapanyagok textúrája, íze és ásványi anyag tartalma megmaradjon. A konyhatechnológiai tapasztalataim szerint ez a legjobb megoldás, hiszen a gőz csak feljavítja az eredményt. A húsok  sütés közben nem veszítik el a nedvességtartalmukat, de a zöldségek elkészítésekor sem bomlanak le azok a fontos ásványi anyagok, amikre szüksége van a szervezetünknek.

Markabolt.hu: A zöldségnél 100%-os páratartalommal használod  a sütőt?

Szárnyas Ízvadász Igen, úgy a legcélravezetőbb a sütőben történő pároláshoz.

Markabolt.hu: A gőzsütőben való párolás ezek szerint kíméletesebb, mint a hagyományos párolás?

Szárnyas Ízvadász: Igen, mert alacsonyabb  hőmérséklet, ezért a vitaminok nem bomlanak le, a víz pedig lebonthatja a számunkra fontos anyagokat az étel elkészítése közben.

Markabolt.hu: Szerinted, kinek éri meg gőzsütőre váltani?

Szárnyas Ízvadász: Elsősorban családosoknak, főleg akiknek pici gyereke van. Sokkal  kíméletesebben süt a hagyományos sütőnél, így egészségesebb ételeket tálalhatunk a gyermekeinknek.  Az egészségükre odafigyelők, állandó fogyókúrázók, wellness-életmódot folytatók, sportolók számára is ideális választás. Már csak azért is praktikus, mert sokkal rövidebb idő alatt készül el az ebéd, a nedves közeg pedig pótolhatja a zsiradékokat, tehát akár az újévi fogadalom, vagy egy kemény diáta betartásának elősegítésére is alkalmas a gőzsütő.

A vegetáriánus étrendet folytatóknak azért éri meg a beruházás, mert sokkal ízletesebb zöldségételek készíthetők, az ízélmény döbbentes minden sütésnél.

Végül, de nem utolsósorban azoknak a kímélő életet élő, egészségesebb ételekre vágyó embereknek (pl. magas vérnyomás betegségben, szívbetegségben szenvedőknek, koleszterines betegeknek) ajánlható, akiknek rendkívül fontos, hogy mennyi zsiradékkal készítenek el egy-egy fogást.


Itt a lehetőség! A márkabolt.hu üzleteiben és a webáruházban is megvásárolhatod az Electrolux gőzsütőket.