SteamBake, SteamBoost, SteamCrisp, SteamPro: ebben különböznek az Electrolux gőzsütők

Kategória: Márkabolt újdonságok
2020.07.28. 13.31 | Módosítva : 2020.09.02. 07.16

Amikor beszélgetünk Electrolux gőzsütő tulajdonos vásárlóinkkal, szinte mindig elhangzik, hogy ez mennyire jó választás volt. De nem egyformák ezek a sütők. Most  a SteamBake, SteamBoost, SteamCrisp, SteamPro megnevezés nyomába eredünk, hogy megértsük a különbségeket. 

A gőznek köszönhetően  az ételek megőrzik teljes nedvességtartalmukat, nem száradnak ki. Az ízek ennek következtében sokkal intenzívebbek maradnak, az étel színe élénkebb lesz. A forró levegő gyorsabban és egyenletesebben járja át az ételeket, ezért hamarabb elkészülnek a fogások. A különböző ételek elkészítéséhez több vagy éppen kevesebb gőzre van szükség, ezt be is állíthatod az Electrolux gőzsütők egyes modelljeiben. Válassz gőzfunkciós vagy gőzprogramos sütőt annak megfelelően, hogy milyen ételeket szoktál sütni!

A SteamBake név alatt gőzfunkciós sütőket találunk. Ezekben a sütőkben a hagyományos, multifunkciós sütőkben megszokott sütési programokat érjük el és ezekhez adhatunk hozzá pluszban gőzt. Gőz hozzáadásával ínycsiklandó muffinokat és tökéletes pitéket készíthetsz. Akár sült csirke, lasagne vagy hal, a végeredmény mindig egyenletesen átsütött fogás lesz. Ropogós héjú kenyerekkel kápráztathatod el a szeretteidet.  Ilyen például az Electrolux EOD6C71X beépíthető sütő, amelynek tisztán tartását katalitikus öntisztító oldalfal és tisztító program is segíti.

A SteamCrisp sütőben egy gőzprogram található. A sütőtérbe vezetett nedves levegő lehetővé teszi, hogy alacsonyabb hőmérsékleten süssünk, így sokkal kevésbé száradnak ki az ételek. Az eredmény: ropogós külső és omlósan puha belső. Ilyen az Electrolux EOC6P71X beépíthető sütő, melyben pirolitikus öntisztítás is elérhető, tisztítási emlékeztetővel. 

A SteamBoost gőzsütőben, ilyen például az Electrolux EOB9S31WX beépíthető sütő is, három különböző gőzprogram található. Egy a süteményekhez és tésztákhoz, egy a húsok sütéséhez és pirításához, és egy 100% gőzpárolás. Segítségükkel ropogós héjú kenyeret, zamatos húsokat és omlós halételeket süthetünk. A gőzsütés során alacsonyabb hőfokon készülnek az ételek, így jobban megőrzödnek az ízek, textúrák és a tápanyagok. 

Markabolt.hu Tipp: A SteamPro gőzsütők még ennél is több gőzfunkcióra képesek, ráadásul szuvodolni is lehet ezekben a sütőkben. Tudni akarod a részleteket? Olvasd el következő cikkünket is!