Italkészítés a jövőből (a 2012 -es DesignLab középdöntősei – VI. rész)

Kategória: Márkabolt újdonságok
2012.09.27. 14.37 | Módosítva : 2012.09.27. 15.01

Immár számos pályaművet megismerhettél az Electrolux Design Lab középdöntős ötletei közül. Összeállításunkban megtalálod, a jövő konyhájában mi fogja segíteni a koktélkeverés, a kávéfőzés napi rutinját. A gépesített jövő készülékei zenélnek, emlékeznek Rád, vagy éppen tökéletes hőfokra hűtik a vacsorához illő bort, kényelmesebbé, kellemesebbé téve az italok készítésének folyamatát.  

Tempo Blender

Ugye Te is szoktál kísérletezgetni mártáskészítés, vagy koktélkeverés közben? Egy új hozzávaló, vagy az arányok változtatása – ha szerencséd van, jól is sikerülhet. A Tempo Blender gyerekjátékká varázsolja majd az italok és mártások elkészítését, hiszen a kísérletező kedvűeket is önmérsékletre neveli.  A Tempo Blender, a jövő mixereként képes lesz megmondani, hogy miből mennyi kell a legfinomabb italok és mártások elkészítéséhez.  A hozzávalók elegyítése közben pedig zenével szórakoztatja majd a társaságot, garantálva a vidám hangulatot. Ráadásul még áramot sem fogyaszt majd!

Melodi – a zenélő adagoló

A világon ma több mint 39 millió látássérült él, akik napjában többször kerülnek szembe olyan egyszerűnek tűnő feladatokkal, minthogy megtöltsenek egy poharat, anélkül, hogy túlcsordulna.
Elen Stnikova rájuk gondolva alkotta meg a Melodi ötletét.  Ahogy a folyadék áthalad a készülék tölcsérén, az abban levő érzékelők segítségével egy zenei skálán jelzik a kitöltött mennyiséget.
Egyszerű, mégis nagyszerű ötlet!

Wine Steward

Tipikus probléma egy népes vendégsereg távozása, vagy akár a vasárnapi ebéd elfogyasztása után: mit kezdjünk a felbontott üveg borral? Roman Blahynka megálmodta azt, amire minden takarékos borkedvelő vágyik: a bármely borfajtát megfelelő hőmérsékleten tartó Wine Stewardot. A koncepció szerint a készülék az üvegben vákuumot hoz létre, így akadályozva meg a fenséges nedű megromlását. Így a kedvenc borunk egy cseppje sem megy veszendőbe, mert az első csepptől az utolsóig tökéletes ízharmóniában fogyaszthatjuk el.

Hurricane – a koktél mixer
Kuan-ting Ho fantáziáját dicséri a Hurricane ötlete, ami egyszerre hasznos és szórakoztató. A tökéletes koktélpartihoz a jövőben nem is lesz másra szükség, mint a megfelelő hozzávalókra és a barátainkra! A készülék az alapanyagok hozzáadását követően lépésenként végigvezet minket a kiválasztott klasszikus koktélreceptek minden lépésén, majd egy gombnyomásra mixeli az alapanyagokat, ráadásul poharunkba tölti a tökéletes koktélt. Így vendégeink kérhetnek bármit!

Memory – a személyi kávéfőző
Wen Yao Cai pályaművének köszönhetően a jövőben mindig ugyanolyan kellemes ízű lehet a reggeli kávéd! A Memory kézlenyomatod alapján felismer Téged és elkészíteni kedvenc kávédat. Elég csupán egyszer megálmodnod a tökéletes kávé ízét és minden nap élvezheted a személyes kávéfőződ segítségével.

Íme tehát az italkészítés jövője a jövő konyhájából. Ismerkedj meg a többi középdöntős ötlettel is az alábbi linkeken:

Hangulatok, dallamok és fények a jövő konyhájából >>

A jövő ránctalanítói már az ajtónkon kopogtatnak >>

Electrolux – hogy ízesebb legyen a világ >>

„A hűtő rejtekében” >>