Allergiás tüsszögés ellen porszívózzunk!

Kategória: Márkabolt újdonságok
2016.07.02. 16.12 | Módosítva : 2016.07.02. 19.24

Az allergiásoknak sokszor a lakás sem nyújt menedéket a tüsszögés, orrdugulás, viszketés elől. Az új Electrolux UltraSilencerTM ZEN Allergy porszívóval otthonunk végre tényleg tisztább lesz és az allergiás családtagok is fellélegezhetnek.

Az Electrolux egyetlen európai porszívógyárában, Jászberényben készülő, AAA besorolású új Electrolux UltraSilencer™ ZEN ZUSALLER58 kék színű porszívó, antiallergén porzsákkal kerül forgalomba.

Az Electrolux felmérést készített  arról, vajon mi zavarja a leginkább az embereket a porszívóval kapcsolatban.  A porszívóból kiszálló portól és a kellemetlen porszagtól nem csak az allergiások viszolyognak, az egészségeseket is zavarja – derül ki a kutatási adatokból. A megkérdezettek 15 százaléka panaszkodik a porszívó szagára, 10 százalékuk pedig a porvisszabocsátás miatt elégedetlen porszívójával.
A klasszikus Hygiene Filter™ szűrő a porszemcsék 85 százalékát képes kiszűrni a levegőből. Ha azonban allergiás is van családban, ez nem elég. Az Electrolux UltraSilencerTM ZEN Allergy modellben  Allergy Plus™ szűrő található. Ez a legapróbb porszemcsék 99 százalékát (a szűrő hatékonyságát az Európai Központi Allergiakutató Alapítvány is igazolja), köztük az atkákat, spórákat és polleneket is kiszűri és bent tartja a porszívóban. Ráadásul a mosható antiallergén porzsák minden szennyeződést magába zár, így az allergiások is porszívózhatnak.

A porszívó kellemetlen szagát általában az okozza, hogy  a régi papírzsákok megtartják a nedvességet, így a porszák bebüdösödhet. Az s-bag® Anti-Odour porzsák viszont semlegesíti a szagokat, a cseréjekor pedig automatikusan záródik, így amikor kidobjuk, akkor sem jut vissza a por vagy a szag a levegőbe.

Az UltraSilencerTM ZEN nem csak a viszkető orrunkat nyugtatja meg porszívózás közben. Mindössze 58 decibeles zajszintjével jelenleg ez a világ legcsendesebb porszívója (a 665/2013 számú EU Bizottsági rendelet alapján tesztelve. 2016. április). A suttogásnál alig erősebb hangja pedig  nem zavar semmilyen tevékenység közben.