A pohár kiválasztásán, a palack kinyitásán túl a legkényesebb szervírozási kérdés a vörösbor megfelelő hőfoka. Egy
borhűtő segítségével mindig a megfelelő hőmérsékleten kerül a pohárba a bor.
Ahogyan a húslevest vagy halászlevet tűzforrón illik feltálalni, úgy a boroknál is megvan az a hőmérsékleti tartomány, amelyet be kell tartani ahhoz, hogy a minőségi ital a legízletesebb legyen. Szobahőmérsékleten a legtöbb bor teljesen jellegtelenné válik, különösen a vörösborok érzékenyek a magasabb hőmérsékletre. Ezen a hőmérsékleten az aromák eltűnnek, csak a csersavat és az alkoholtartalmat érezzük. Ugyanilyen hiba a bort túlságosan lehűteni a hűtőszekrényben, mert a háztartási hűtőben 5-7 fokra lehűtött borok íze bezárul, csak a hideget fogjuk érezni, az ízeket és aromákat nem.
Minél magasabb a bor alkoholfoka, annál magasabb hőmérsékleten kell szervírozni. A testes vörösborokat 17-18°C-on, a könnyebb vörösborokat 15-16°C-on, a tokaji aszúborokat pincehőmérsékleten, 10-12°C-on, a fehér- és rozéborokat 8-10°C-on, a pezsgőket pedig hűtőszekrény-hőmérsékleten, 6-8°C-on szolgáljuk fel. Ezeket a szűk hőmérséklet-tartományokat a legegyszerűbben úgy érhetjük el, ha beállítjuk a borhűtőn a kívánt hőfokot és arra hűtjük le a bort.
Természetesen, a borospoharak kiválasztása is fokozza a kóstolás élményét. A borokat száraz, vékonyfalú borospohárban érdemes kóstolni. Fehérborhoz kisebb, vörösborokhoz méretesebb borospoharak illenek. Minél idősebb a vörösbor, annál nagyobb pohár szükséges, így az illatanyagok megmaradhatnak a bor felett.
Az
AEG KWK884520M borhűtő beépíthető kompakt modell, akár 18 palack is elfér benne. A hőfokszabályozón 5 és 20 fok között állítható a hőmérséklet, dizájnja pedig tökéletes összhangban van a többi AEG kompakt készülékkel. A rugalmas kialakítás miatt több a hely a polcok között, így a bor többféle pozícióban tárolható anélkül, hogy át kellene pakolni a palackokat. Az elegáns, letisztult vonalvezetésű borhűtőnek még fogantyúja sincs. Elég csak finoman megnyomni az ajtaját, és máris kinyílik.