AEG hűtőszekrények a tökéletes ízélményért

Kategória: Márkabolt újdonságok
2017.07.31. 22.11 | Módosítva : 2017.08.01. 13.24

Elég furcsa címnek tűnik, ugye? Mi köze van az ízeknek a hűtőszekrényhez? Nagyonis sok! Az AEG adatai szerint a háztartások 75%-a nem megfelelő fokozaton üzemelteti hűtőgépét. Emiatt az ételek még a főzés megkezdése előtt elveszítik ízüket és állagukat.

A megfelelő hűtéssel már a főzés megkezdése előtt sokat tehetsz az ételek ízéért. Ludwig Maurer wagyu marhatenyésztő és séf szerint a helytelen tárolással az ízanyagok nagy része kárba vész. A gyümölcsök szaftosak, a húsok mindig omlósak maradnak, az előző napi főzés maradéka pedig megőrzi a frissen készített étel ízletességét, ha odafigyelsz a tárolásra. Az AEG ProFresh hűtői nemcsak ételek ízét őrzi meg, hanem természetes aromájukat is. Így a fogások mindig legjobb illat- és ízanyagaikat mutatják meg.

Hogyan marad friss a zöldség?

A friss gyümölcsök és zöldségek legnagyobb része víz, amely az ízanyagokkal együtt a sejtfallal határolt sejtekben található. Ha a hőmérséklet nem elég alacsony, ezek a sejtfalak felrobbannak, így az íz és az állag elveszik. Némelyik zöldség frissen tartásához alacsonyabb hőmérséklet szükséges, mint másokéhoz. Míg a zöld leveles és a gyökérzöldségek 0 °C-on őrzik meg optimális frissességüket, más fajtáknak elég a 2–5°C.

Jobb tárolás, kevesebb kidobott étel

Az élelmiszerek megfelelő tárolásával a kidobott ételek mennyisége csökkenthető. Az élelmiszer-pazarlás 61%-a megelőzhető lenne az élelmiszerek megfelelő tárolásával A hűtő egyes polcainak hőmérséklete más és más lehet, ezért a megfelelő rekeszben történő tárolás drasztikus változást hozhat a kidobott ételek mennyiségében.

  Így fagyassz!

Bizonyos alapanyagok akkor őrzik meg legjobban frissességüket, ha lefagyasztjuk őket, de persze a megfelelő módon. A lassú fagyasztás nagyméretű kristályokat hoz létre az étel belsejében, ami tönkreteszi azok ízét és textúráját. TwinTech® technológiával felszerelt kombinált hűtőszekrények olyan gyorsfagyasztási módszert alkalmaznak, ami a száraz, hideg levegő erős forgatásával megelőzi ezt a károsodást. Így a hozzávalók hosszabb ideig elállnak, és az ízük jobb marad.