A legjobb hő a gőz

Kategória: Márkabolt újdonságok
2017.08.22. 13.07 | Módosítva : 2017.08.30. 17.00

A gőzzel történő főzés azért vált népszerűvé, mert gyengédsége megvédi az élelmiszerek molekuláit. Az étel nem melegszik túl, és megmaradnak benne az ízek. Cikkünkből kiderül, miért is mondhatjuk, hogy a legjobb hő a gőz.

A gőzsütőben a nagy páratartalom megakadályozza a nedvesség távozását, így ropogós lesz a kéreg. A tészta vagy a hús belseje azonban túlpuhulás nélkül készül el, nem marad nyers sem.  Ezért a gőzsütőben a sütemények gyorsabban és egyenletesebben felemelkedése, továbbá felületük jobb karamellizálódása minden alkalommal pompás külső réteget eredményez.

A gőzsütő az otthoni kenyérsütéshez is szinte nélkülözhetetlen. A kelesztett kenyér ropogós kérgéhez és szép, szellős bélzetéhez a gőz ugyanis nagyon fontos. Ezért vannak, akik egy vizes tepsit tesznek a hagyományos sütőbe, esetleg benedvesített téglákat tesznek a sütőtérbe. Lehet bármilyen praktikád, az Electrolux gőzsütő speciális kenyérsütés funkciójával nem veheti fel a versenyt.

Az Electrolux EVY0841BAX beépíthető sütőben a gőz és száraz hő kombinációjával lesznek tökéletesek az ízek. A hústűvel is felszerelt A+ energiaosztályú gőzsütő inox ujjnyomatmentes kivitelben kerül forgalomba.

A gőzsütő hűtőventilátor automatikusan elindul, amikor bekapcsoljuk a sütőt. Hűti az elektronikus alkatrészeket és a külső részt. Ráadásul a ventilátor az ajtó kinyitásakor automatikusan leáll, így nem fújja ki a meleg levegőt, jobban őrzi a sütőtér a hőt. A halogénvilágítással felszerelt, több sütőtálcával is ellátott gőzsütőben rengeteg változatos sütési mód és sütőfunkció közül választhatunk. Keleszthetünk, aszalhatunk, szuvidolhatunk, grillezhetünk, de a kenyér mellett süthetünk pizzát is. Joghurtkészítő program is színesíti a sütési módok palettáját.

Markabolt.hu Tipp: Még többet szeretnél megtudni az Electrolux EVY0841BAX beépíthető sütőről? Nézd meg termékbemutató videónkat, amelyben kollégánk segítségével jobban megismerheted a gőzsütő kiváló tulajdonságait!