Vitamindús téli napok!

Kategória: Konyhavarázs
2012.11.29. 08.21 | Módosítva : 2012.11.29. 08.51

Beköszöntöttek a fagyos napok, amikor még az apró dolgokat is nehezünkre esik megcsinálni. Hogyan csempészhetünk egy korty üde napfényt a szürke hétköznapokba? Készítsünk smoothie-t!

Jó, jó, de mi is az a smoothie? A smoothie olyan gyümölcsital, amiben kizárólag gyümölcs található, így nem kell aggódnunk a tartósítószerek és egyéb adalékanyagok miatt. Kiváló választás például kisgyerekek -akár kisbabák- étrendjének kiegészítéséhez, de a felnőtteket is elengedhetetlen vitaminokkal tölti fel.
Az első smoothie ötlete három egyetemistától származik, akik 1998-ban kezdték árulni saját készítésű frissítőiket egy londoni fesztiválon. A siker pedig nem maradt el. Ma már a hazai boltok polcain is megtalálhatók ezek a természetes vitaminbombák, amik remek szolgálatot tesznek egészségünknek.
Azonban ezek a termékek sokszor borsos árúak, így kétszer is meggondoljuk, hogy betegyük-e kosarunkba.
A Márkabolt.hu most megmutatja kedvenc gyümölcsitalait, amiket otthon is könnyedén elkészíthetsz. Hiszen mind tudjuk, hogy a rendszeres, napi gyümölcsfogyasztás elengedhetetlen egészségünk megőrzéséhez, a smoothie-k pedig igazán változatossá tehetik a megszokott gyümölcsöket, ízeket, textúrákat.

A smoothie elkészítése gyerekjáték és ráadásul konyhádra szabható.
Téli gyümölcsbomba smoothie-hoz például hámozz meg és vágj nagyobbacska darabokra 2 db almát, miután kivájtad a magházát. Apríts fel hasonlóan 6 db üdén zöldellő kivit, végül öntsd nyakon a gyümölcsdarabokat 4 nagy narancs kifacsart levével.
Érdemes mindehhez egy magasfalú edényt választanod, hiszen most jön a botmixer, ami pillanatok alatt selymes állagúvá varázsolja a keveréket.

Egy edény helyét megspórolhatod a mosogatógépedben, ha botmixer helyett turmixgépet használsz. Remek választás például az Electrolux ESB 4600 jelzésű turmixgépe, melynek 1,5 literes tartályában akár az egész családnak elkészítheted a finom vitaminbombát. A háromszög keresztmetszetű kancsó garantálja, hogy nem maradnak kósza gyümölcsdarabok a gépben, nyáron pedig az intenzív funkció segítségével akár jeget is darabolhatsz az italba, hogy a felfrissülés tökéletes legyen. A biztonságról a Safety Plus tapadókorongos rögzítőlábak és a biztonsági kapcsoló gondoskodnak.

Akik minden értékes vitamint szeretnének kinyerni az ízletes gyümölcsökből, egy nagyszerű gyümölcscentrifugát ajánlunk, ami természetesen a zöldséglevek készítésében is verhetetlen. Az Electrolux ESF 1000 két sebességfokozaton facsarja ki a beletett zöldségekből és gyümölcsökből a nedvességet, amit 1,25 literes tartályában gyűjt össze. A gyümölcscentrifuga használatával a darabolást, hámozást, sőt a magházak kivágását is megússzuk, hiszen az almát például egészben beledobhatjuk. A gép szűrője gondoskodik róla, hogy az italba csak a gyümölcsléből jusson.
Most talán felrémlik gyermekkorunkból, ahogy édesanyánk a tálakkal zsonglőrködik, hogy a kifacsart gyümölcsök után minél kevesebbet kelljen takarítania. Ezt máris feledhetjük, mivel az Electrolux gyümölcscentrifugájához kapcsolódó extra tartály megoldja ezt a gondot!

Kedvet kaptál egy vitamindús frissítőhöz? Elő a gyümölcsökkel és kezdődhet a felkészülés a télre!
A Márkabolt.hu Magazinjában hamarosan még több turmix és smoothie recepttel várunk Téged! Addig pedig lesz időd kiválasztani új konyhai segítőidet!