Váratlan vendégek? 2 biztos tipp, mely percek alatt elkészíthető

Kategória: Konyhavarázs
2016.03.03. 17.08 | Módosítva : 2016.03.03. 18.40

A húsvéti ünnepek alatt ka családi és baráti látogatások egymást érik. A hívatlanul kopogtató, váratlan látogatók a  Márkabolt.hu tippjeivel mostantól nem lephetnek meg. Akár 5 percnyi előkészítéssel terülj asztalkámat varázsolhatsz néhány egyszerű trükkel!
 
Dobozos feta sajt + extra szűz olivaolaj

Az ízletes, hűs feta sajt és hónapokig eláll a hűtőben.  Vendégek érkezése esetén csak bontsd fel a dobozt, vágd rusztikus darabokra, locsold meg exta szűz olivaolajjal  és kínáld tálkában olivabogyókkal és nagy darabokra vágott zöldpaprikával, uborkával és lilahagymával tálald! Az olivabogyókat soha nem lehet megunni. Fekete, zöld, kicsi, nagy, töltött vagy egész olivabogyó mixet egy szép üvegtálon kínálva akár fehérbor mellé, akár édes pezsgő mellé is jól illik.

Aszalt gyümölcsök, magvak + sajt

Halmozd egy tálra a különféle aszalt gyümölcsöket. Banán, alma, barack, áfonya, szilva mellé kerülhetnek sótlan, vagy sós olajos magvak, kesudió, mogyoró, dió. Bármilyen sajtot is találsz a hűtőben, mindegyik illik hozzá. Minél többféle sajtból szeletelj a tálra kézbevaló kockákat.

 
Hogy ezek nem illenek a húsvéti sonka-tojás kombóhoz és a habos süteményekhez? Ne aggódj, a sonkahegyek helyett nagyon népszerű lesz mindkét tál, melyet ráadásul rengeteg ételallergiában szenvedő és a legtöbb vegetáriánus irányzatot követő vendéged is szívesen megkóstol. A dicséret garantált!

Márkabolt Tipp: Az Electrolux EN3611OOX szabadonálló hűtőgép hatalmas belső terében mindig lesz hely a különféle sajtoknak.