Új Electrolux blogger partner: Marton Adrienn

Kategória: Konyhavarázs
2017.07.27. 21.53 | Módosítva : 2017.07.27. 21.58

Egészséges, friss alapanyagok, isteni ízek! Új blogger partner, Marton Adrienn próbálja ki az Electrolux konyhai gépeket, hogy tippeket, ötleteket adjon nekünk.

Marton Adriennhez hasonlóan az Electrolux is hisz abban, hogy ami egészséges, az lehet nagyon guszta, és isteni finom is. Főzzünk együtt Marton Adriennel! Marton Adrienn pécsi születésű, közgazdász végzettségű fiatalasszony. Kaliforniában, Kulináris Művészetből is diplomát szerzett. Különösen fontosnak tartja az ételek látványának megkomponálását tálaláskor. Szépségkirálynői és  modell -múlt áll mögötte, két gyermek édesanyja. 2016. szeptemberétől a TV2 Ízesélet, a Chili TV Ízesélet Négykezes, illetve a LifeTV Privátséf című műsorok háziasszonyaként mutat be a TV-nézőknek egészséges recepteket. Mostantól pedig a sütés-főzéshez az Electrolux konyhagépek nyújtanak segítséget neki.

Mennyei ízű desszert, egészséges hozzávalókból: ez a tápióka puding karamellizált ananásszal. A recept kivitelezéséhez a csupa egészséges hozzávaló mellett Electrolux indukciós főzőlapra és Electrolux gőzsütőre is szükség lesz.

Hozzávalók

650 ml rizstej vagy kókusztej
120 gr tápiókagyöngy
3 ek. méz
csipet só
3 dl ananászlé
3 db csillagánizs
fél ananász
fahéj, méz – ízlés szerint a páclébe
pisztácia

Elkészítés

A kókusztejet forraljuk fel egy lábosban, a tápiókát szitáljuk bele, és habverővel keverjük össze. Adjuk hozzá a mézet, csipet sót, és hagyjuk 15 percig alacsony hőfokon főni. Az Electrolux  indukciós főzőlapon pontosan beállíthatjuk a hőfokot, így biztosak lehetünk benne, hogy nem ég majd le. A puding akkor kész, amikor egyenletes, nyúlós állagú.

Az ananászlébe keverjünk csillagánizst, fahéjat és mézet. Az ananászt szeleteljük fel, és tegyük bele az ízesített ananászos „páclébe” 5 percre. A marinált ananász szeleteket tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire. (A megmaradt páclevet meghagyjuk későbbre.) 15 percig süssük Electrolux gőzsütőben 190 fokos gőzprogramon (50% gőz)  az egyik oldalát, majd fordítsuk meg az ananász szeleteket. Kenjük át a másik oldalukat a megmaradt páclével, és süssük újabb 15 percig. Töltsük poharakba vagy tálkákba a tápiókagyöngyöt, és tegyük rá a karamellizált ananászt. Díszítésnek szórjunk rá pisztáciát, vagy joghurtot és mentalevelet.