Uborka fehér misos krémsajttal

Kategória: Konyhavarázs
2023.10.14. 12.51 | Módosítva : 2023.11.14. 13.37

Akár fél óra alatt összdobható ez az ízletes harapnivaló, uborkával és krémsajttal. Tökéletes vendégváró a esti borozgatásokhoz és összejövetelekhez., de sült húsok mellett a vasárnapi ebéden is kiváló kísérő lehet. 

Hozzávalók
 

2 vékonyabb kígyóuborka 
150 g könnyű krémsajt
2 csomag instant fehér miso por
30 ml szaké
30 ml fehér szója [yuasa shiro shoyu]

Elkészítés

Óvatosan meghámozzuk az uborkát, és egy sous vide zacskóba helyezzük a szójával és a szakéval. Vákuumozzunk teljes nyomáson és hűtsük le hűtőben. Keverjük össze a krémsajtot az instant misoval, és egy kis hideg víz hozzáadásával sűrű masszát hozzunk létre. A sűrű masszát 1 cm-es csillagfúvókával ellátott krémzsákba tesszük. A már lehűlt uborkát 3 cm hosszúságúra vágjuk. Dinnyevájó segítségével vájjuk ki a magházat, majd töltsük meg a uborkakosárkákat sajttal. Azonnal tálaljuk, vagy tálalásig hűtőszekrényben tartsuk.

Az Electrolux E4VS1-4AG vákuumozó gép rendkívül alacsony energiafogyasztással dolgozik. Tetején lévő érintőpanel, illetve nyomógomb segítségével vezérelhető. A készülék súlya mindösszesen 1 kg, karcsú kialakításának köszönhetően egy fiókban, szekrényben is kényelmesen elfér. A sous vide funkcióval rendelkező főzőlapokhoz, illetve sütőkhöz elengedhetetlen, hiszen a szuvidáló vákuumzacskók tökéletesen lezárhatók és levegőmentesíthetőek a segítségével.